728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 7 Μαΐου 2024

    ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ! Η ιστορία πίσω από την ταινία ''Μπέιμπ το ζωηρό γουρουνάκι''...

    Σήμερα μπορεί να θεωρείται επιτυχία, όμως στην αρχή οι προβλέψεις για την ταινία ''Μπέιμπ το ζωηρό γουρουνάκι'' δεν ήταν καλές. 
    Η Universal Pictures δεν ήθελε να την αναλάβει, καθώς έκρινε πως δεν ήταν κατάλληλη για παιδιά, αλλά τελικά δέχθηκε, μόνο και μόνο επειδή ήταν πρωτότυπη ιδέα του Τζορτζ Μίλλερ του δημιουργού του επιτυχημένου Mad Max. 
    Ακόμα κι ο Τζέιμς Κρόμγουελ ήταν αρνητικός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τελικά, τον έπεισε ένας φίλος του, με το επιχείρημα ότι  θα ταξίδευε δωρεάν στην Αυστραλία, όπου έγιναν τα γυρίσματα και επιπλέον αν δεν πήγαινε καλά, δεν θα έφταιγε ο ίδιος αλλά το γουρουνάκι.
    Για τις ανάγκες της ταινίας, 59 άνθρωποι εκπαίδευσαν 500 ζώα, εκ των οποίων 48 γουρουνάκια. 
    Όταν η Universal ζήτησε από μια ομάδα δημοσιογράφων να δουν μια ταινία μ' ένα γουρουνάκι, δεν περίμενε ότι θ' αποσπούσε διθυραμβικές κριτικές.
    Είχαν εντυπωσιαστεί με την υπόθεση: Σε μια υπαίθρια γιορτή, ο λιγομίλητος και πράος αγρότης Άρθρουρ Χόγκετ κερδίζει ένα γουρουνάκι τον Μπέιμπ, και το παίρνει στη φάρμα του.
    Εκεί ο Μπέιμπ  αγγίζει την καρδιά της Φλάι, του τσοπανόσκυλου του Άρθουρ, η οποία τον παίρνει υπό την προστασία της και μαθαίνει να φυλάει τα πρόβατα.
    Έτσι, δείχνει στον αγρότη πως έχει ταλέντο ως τσοπανόσκυλο και το μήνυμα ήταν ''κυνήγησε το όνειρό σου''.
    Το 1995, την χρονιά που κυκλοφόρησε, οι εισπράξεις έφθασαν τα 254 εκατομμύρια δολλάρια και η ταινία κέρδισε 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ αυτών για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία. 
    Πού οφειλόταν η επιτυχία του;
    Όπως είχε δηλώσει ο πρωταγωνιστής στο Hollywood Reporter: ''Ο Μπέιμπ δεν ήταν για παιδιά, αλλά για μεγάλους που θέλουν να είναι παιδιά''. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ! Η ιστορία πίσω από την ταινία ''Μπέιμπ το ζωηρό γουρουνάκι''... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top