728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

    Παίζοντας με τον σκύλο σας...

    Είναι γεγονός πως ο σκύλος δεν χρειάζεται μόνο φαγητό και βόλτα αλλά και παιχνίδι. Το παιχνίδι διεγείρει και προκαλεί τόσο τον σκύλο  όσο και εσάς. Με αυτό τον τρόπο έρχεστε ακόμα πιο κοντά.
    Μολονότι κάθε σκύλος διοχετεύει διαφορετικά την ενέργειά του ανάλογα με την ράτσα του, υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια που τους συγκινούν όλους.
    Μπορείτε να παίξετε κρύβοντας το φαγητό του, ώστε να ψάξει και να το βρει. Ακόμα, μπορείτε να τον προκαλέσετε τοποθετώντας σε...
    διάφορα σημεία του σπιτιού λιχουδιές ή αγαπημένα παιχνίδια του. Έτσι, θα βελτιωθεί η πιο ισχυρή αίσθησή του, η όσφρηση.
    Επιπλέον, βάλτε φαντασία στα παιχνίδια. Όπως και με τα παιδιά, έτσι και με τους σκύλους μπορούμε να παίξουμε μαζί τους και να διασκεδάσουμε με απλά και αυτοσχέδια παιχνίδια.Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία αγοράζοντας διάφορα είδη από τα καταστήματα. Εξάλλου, σε όλους τους σκύλους αρέσει να τρέχουν και κυνηγούν πράγματα.
    Ακόμα και η εκπαίδευσή του μπορεί να γίνει διασκεδαστική και για τους δύο σας. Ενώ τον μαθαίνετε, παραδείγματος χάρη, να μένει σε μία θέση, εσείς μπορείτε να κρυφτείτε. Με αυτό τον τρόπο θα παρατηρήσετε αν υπακούει και παραμένει στην θέση του όσο χρειαστεί. Στην συνέχεια, τον προκαλείτε να σας βρει φωνάζοντας τον προς το μέρος που έχετε κρυφτεί.
    Όσο διασκεδαστικό κι αν είναι το παιχνίδι με τον σκύλο σας, δεν πρέπει να το ξεκινήσετε αν δεν είστε σε θέση να ελέγχετε την δύναμη και τα ένστικτα του και αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και σεβασμός μεταξύ σας. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού δε πρέπει να είστε υπομονετικοί και να μην νευριάσετε, στην περίπτωση που ο σκύλος σας δεν καταλάβει κάτι. Η συχνή εξάσκηση, εξάλλου, θα τα λύσει όλα.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Παίζοντας με τον σκύλο σας... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top