728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

    Ο σκύλος στο αυτοκίνητο: τι πρέπει να προσέχετε....

    Αλήθεια πηγαίνετε τον σκύλο σας τακτικά βόλτα με το αυτοκίνητο; Δεν είναι λίγες οι φορές πια που οι σκύλοι ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους στο αυτοκίνητο. Κατά την διάρκεια της διαδρομής είναι καλό να λαμβάνετε ορισμένες απλές προφυλάξεις, προκειμένου να είστε ασφαλείς εσείς και ο σκύλος σας. Κατ' αρχάς, οι περισσότεροι σκύλοι απολαμβάνουν την βόλτα με το αυτοκίνητο. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένοι που τους ενοχλεί. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να του δίνετε μία λιχουδιά ή ένα παιχνίδι, για είναι απασχολημένος. Αν, όμως,  η κατάσταση επιμένει και ταλαιπωρεί τον σκύλο σας, τότε πρέπει να απευθυνθείτε στον κτηνίατρο.
    Γενικότερα, ο σκύλος στο αυτοκίνητο πρέπει να...
    κάθεται άνετα και να έχει χώρο, ώστε να μην αποσπάει την προσοχή σας και να μην προκαλούν τραυματισμούς σε εσάς και στον εαυτό τους. Επίσης, χρειάζεται να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό. Ακόμα κι  είναι εξοικειωμένος με το ταξίδι,μπορεί να αγχωθεί, ειδικά σε μεγάλες διαδρομές.  Για αυτό, πρέπει να σταματάτε συχνά, να του δίνετε λίγο νερό και να περπατάτε μαζί του.
    Επιπλέον, πρέπει να τον έχετε υπό τον έλεγχό σας καθ' όλη την διαδρομή, δηλαδή να είναι κοντά σας το λουρί του, ώστε αν τύχει οτιδήποτε, να βγείτε έξω εύκολα μαζί του.
    Καλό είναι για εσάς και τον σκύλο σας να έχετε ένα ειδικό κλουβί μεταφοράς όπως έχουν και οι επαγγελματίες, προκειμένου να μεταφέρεται με ασφάλεια.
    Πού πρέπει να κάθεται ο σκύλος σας; Σίγουρα όχι στην θέση του συνοδηγού, αφού εύκολα μπορεί να
    αποσπάσει την προσοχή σας. Ακόμα κι οι καλά εκπαιδευμένοι σκύλοι ενδέχεται να  αντιδράσουν απρόβλεπτα, όταν τους φοβίσει κάτι.  Αν σε περίπτωση ατυχήματος δεν ανοίξει ο αερόσακος, ο σκύλος θα τραυματιστεί σοβαρά.
    Επομένως, καλό είναι να κάθεται στο πίσω κάθισμα με κλειστά παράθυρα.
    Μολονότι απολαμβάνει να έχει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να αποσπάσει την προσοχή των άλλων οδηγών. Επίσης, μπορεί έντομο ή πέτρες από τον δρόμο να τον τραυματίσουν.
    Αν δε συμβεί ατύχημα, καλό είναι να τον μεταφέρετε σε ασφαλές μέρος μέχρι να ηρεμήσει.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο σκύλος στο αυτοκίνητο: τι πρέπει να προσέχετε.... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top