728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

    Πώς οι σκύλοι σώζουν τα τσιτάχ (βίντεο)...

    Ο γατόπαρδος, γνωστός και ως τσίτα ή τσιτάχ, είναι το γρηγορότερο χερσαίο ζώο στον πλανήτη. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα ως και 120 χιλιόμετρα την ώρα. Έχει, όμως, και ένα άλλο χαρακτηριστικό: είναι πολύ ντροπαλός, ζει μόνος του και πλησιάζει σπάνια ακόμα και άλλα τσιτάχ.
    Αυτό κάνει πολύ δύσκολη την επιβίωσή του. Μάλιστα, σε 13 χώρες είναι είδος υπό εξαφάνιση. Τον προηγούμενο αιώνα ο πληθυσμός τους παγκοσμίως ήταν περίπου 100.000. Σήμερα έχουν μείνει λιγότεροι από 10.000.
    Έχοντας αυτό υπόψη τους, ειδικοί αποφάσισαν να εφαρμόσουν ένα...


     πρόγραμμα που θα είναι ευεργετικό για τα τσιτάχ, σύμφωνα με την Huffington Post. Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα τσιτάχ να ηρεμήσουν και να γίνουν πιο κοινωνικά.
      Συγκεκριμένα, σε ορισμένους ζωολογικούς  κήπους τσιτάχ συμβιώνουν με σκύλους από καταφύγια.
    Τα τσιτάχ δεν θεωρούνται εύκολα ζώα, για αυτό δεν ταιριάζουν εύκολα με άλλα ζώα στους ζωολογικούς κήπους και στα πάρκα. Παρ' όλα αυτά, φαίνεται να έχουν καλή σχέση με τους σκύλους και να παίζουν ευχάριστα μαζί τους. Οι δύο τους έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά στην ηλικία των τριών μηνών. Οι σκύλοι είναι πιο δυναμικοί και προστατευτικοί απέναντι στα τσιτάχ, ακόμα κι αυτά δεν το ανταποδίδουν.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς οι σκύλοι σώζουν τα τσιτάχ (βίντεο)... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top