728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

    Πώς ''τιμωρήθηκε'' μπαρ που δεν επέτρεψε την είσοδο σε σκύλο οδηγό τυφλού...

    Ο Peter Davey (φωτογραφία) υποφέρει από σοβαρή πάθηση του οφθαλμού (ωχρά κηλίδα) που έχει επιφέρει σε αυτόν τύφλωση. Εδώ και πέντε χρόνια έχει τον Nοrton, έναν σκύλο οδηγό. Την περασμένη Τετάρτη τους περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη κατά την έξοδο τους.
    Είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν το ανακαινισμένο ξενοδοχείο μπαρ ''The Huxley'' στο Εδιμβούργο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαιναν σε αυτό το μέρος. Μάλιστα, στο παρελθόν το προσωπικό του μπαρ προσέφερε στον Νorton μπολ με νερό. Αυτή την φορά, όμως ήταν διαφορετικά.
    Όταν έφθασαν στην είσοδο του μπαρ, ο υπάλληλος...
    δεν επέτρεψε στον σκύλο να εισέλθει στον χώρο σύμφωνα με εντολή του διευθυντή. Τότε ο Peter Davey ζήτησε να διαμαρτυρηθεί στον διευθυντή, καθώς αυτή η τακτική είναι αντίθετη προς την νομοθεσία. Πράγματι, από το 2010 υπάρχει νόμος που απαγορεύει ρητά σε εστιατόρια και μπαρ να κάνουν διακρίσεις εις βάρος ατόμων με αναπηρία. Ο διευθυντής, όμως, επανέλαβε την απαγόρευση.
    Ύστερα από αυτό το συμβάν, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του  ξενοδοχείου μπαρ ζητώντας συγγνώμη για το ατυχές περιστατικό. Τόνισε πως ως ένδειξη καλής θέλησης θα προσφέρει μέρος των κερδών της επιχείρησης στην φιλανθρωπική οργάνωση RNIB της Σκωτίας που υποστηρίζει τους ανθρώπους με προβλήματα στην όραση.
    O Peter Davey δήλωσε για αυτή την πράξη: ''Ήθελα απλώς να γίνει γνωστό αυτό το συμβάν.Είναι ευχάριστο πως θα κάνουν μία τέτοια δωρεά. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω πως η διάκριση εις βάρος των ατόμων με αναπηρία εξακολουθεί να υπάρχει.''
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς ''τιμωρήθηκε'' μπαρ που δεν επέτρεψε την είσοδο σε σκύλο οδηγό τυφλού... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top