728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

    Μπορεί ο σκύλος να με αρρωστήσει;

    Το κρυολόγημα εμφανίζεται συχνά όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στους σκύλους, ιδίως τον χειμώνα.  Ένας ασθενής σκύλος μπορεί να μεταδώσει το κρυολόγημα στον άνθρωπο;
    Οι περισσότερες από τις κοινές ασθένειες που προσβάλλουν τους ανθρώπους δεν επηρεάζουν με τον ίδιο τρόπο τα ζώα και αντίστροφα. Οι ιοί που προκαλούν βήχα και τα άλλα συνήθη συμπτώματα του κρυολογήματος στο κατοικίδιο δεν είναι οι ίδιοι με αυτούς που προσβάλλουν τους ανθρώπους.

    Το κοινό κρυολόγημα  και οι ασθένειες των ανωτέρω αναπνευστικών οργάνων,όπως η φαρυγγίτιδα και η  λαρυγγίτιδα δεν μεταδίδονται από τον σκύλο στον άνθρωπο, αφού οφείλονται σε διαφορετικά είδη ιών. Αντίθετα, μεταδίδονται πολύ εύκολα μεταξύ των σκύλων.
    Εκτός από το κρυολόγημα, η...
    οξεία λοίμωξη από κυνοειδή ιό πάρβο Β19 δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Αυτός ο ιός προκαλεί εμετούς και διάρροιες στον σκύλο. Μπορεί να είναι πολύ σοβαρός ως και θανατηφόρος.Ο ιός πάρβο Β19 στους ανθρώπους είναι πολύ διαφορετικός.  Έχει ήπια συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, δηλαδή βήχα, φτέρνισμα, χαμηλό πυρετό που συνοδεύεται συνήθως από δερματικό εξάνθημα και προσβάλλει κυρίως τα παιδιά.
    Επίσης, η λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα (βήχας των κυνοστασίων) δεν μεταδίδεται στους ανθρώπους. Σε αυτή την περίπτωση αναπτύσσεται χρόνιος και οξύς βήχας στον σκύλο που προκαλεί επιπλοκές των αναπνευστικών οργάνων. Παρουσιάζεται συνήθως στις αλλαγές της εποχής, δηλαδή άνοιξη και φθινόπωρο. Μεταδίδεται πολύ εύκολα από σκύλο σε σκύλο αλλά όχι σε άνθρωπο.


    Τέλος, η νόσος που οφείλεται σε παράσιτα της καρδιάς (heartworms) είναι πολύ σοβαρή και αν δεν θεραπευτεί, μπορεί να αποβεί μοιραία.Μεταδίδεται από μολυσμένο σκύλο σε υγιή με τσίμπημα κουνουπιού.  Ωστόσο, δεν μεταδίδεται στους ανθρώπους.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μπορεί ο σκύλος να με αρρωστήσει; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top