728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

    Αφιέρωμα της Google στην αρχαιολόγο Mary Leakey και στους σκύλους της ...

    Σήμερα, 6 Φεβρουαρίου, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την γέννηση της Βρετανίδας αρχαιολόγου και ανθρωπολόγου Mary Leakey. Για αυτό, η Google την τίμησε στην σελίδα της. Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 6 Φεβρουαρίου 1913 και πέθανε στις 9 Δεκεμβρίου 1996 στην πρωτεύουσα της Κένυας, στο Ναϊρόμπι.
     Το ενδιαφέρον της για την αρχαιολογία ξεκίνησε από πολύ νωρίς, όταν ακολούθησε σε ηλικία 12 ετών την Γαλλίδα αρχαιολόγο Elie Peyrony.
    Στην σελίδα της Google η Mary Leakey απεικονίζεται σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της το 1978. Τότε ανακάλυψε σε περιοχή της Τανζανίας (Laetoli )αποτυπώματα προϊστορικών ανθρώπων  που έζησαν πριν από 3.5 εκατομμύρια χρόνια. Στο σχέδιο φαίνονται και δύο...
    σκύλοι Δαλματίας. Πράγματι, η Mary Leakey αγαπούσε, εκτός από την οικογένειά της, πολύ τους σκύλους. Ήρθε σε επαφή μαζί τους πρώτη φορά στο σπίτι της γιαγιάς της στο Λονδίνο και  τότε ανέπτυξε ιδιαίτερη σχέση μαζί τους.Αδυναμία είχε στους σκύλους Δαλματίας, για αυτό ήταν και ιδιοκτήτρια δύο τέτοιων σκύλων, της Jenny και του Sam, που την ακολουθούσαν ακόμα και στις ανασκαφές.



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αφιέρωμα της Google στην αρχαιολόγο Mary Leakey και στους σκύλους της ... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top