728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

    Γιατί ο σκύλος τρώει χορτάρι;

    Μπορεί ένας σκύλος να τρώει χορτάρι; Η απάντηση είναι ναι, αν και αυτό δεν ανήκει στις διατροφικές συνήθειές του. Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Μάλιστα, έρευνα έχει δείξει πως το 79% των σκύλων τρώει συχνά χορτάρι.Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
    Ένας λόγος είναι ότι εμφανίζει έλλειψη απαραιτήτων ουσιών για τον οργανισμό του. Επομένως, όταν ο σκύλος- ο οποίος γενικά προσέχει πολύ την διατροφή του- καταλάβει ότι έχει έλλειψη αυτών των ουσιών, τις αναπληρώνει τρώγοντας χορτάρι.Επίσης, με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η...
    πέψη του, αφού εξουδετερώνονται τυχόν παράσιτα που υπάρχουν στο έντερο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αλλάξουμε προς το καλύτερο την τροφή του, ώστε να είναι πλούσια στα απαραίτητα για την υγεία του συστατικά.
    Ακόμα, ο σκύλος τρώει χορτάρι, όταν πλήττει. Τότε, χρειάζεται περισσότερη δράση και άσκηση. Με άλλα λόγια, πρέπει να του αφιερώνετε περισσότερο χρόνο παίζοντας μαζί του.
    Μολονότι, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η συνήθεια δεν είναι βλαπτική για τον σκύλο, μην ξεχνάτε πως πολλά χορτάρια είναι ραντισμένα με παρασιτοκτόνα και άλλες ουσίες που ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του. Ακόμα, όμως, και πολλά φυτά κήπου στο σπίτι είναι δηλητηριώδη. Για αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν τον βλέπετε να θέλει να φάει χορτάρι.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γιατί ο σκύλος τρώει χορτάρι; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top