728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 9 Απριλίου 2013

    Αυτοθυσία 46χρονου στην Ιεράπετρα: "Πάρε εσύ το σκυλί μου κι εγώ ακολουθώ..." είπε πριν τον καταπιούν τα κύματα!

    Σε τραγωδία έμελλε να καταλήξει η Κυριακάτικη βόλτα στο Γαϊδουρονήσι για τέσσερις φίλους απο την Ιεράπετρα όταν φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα. Οι τέσσερις άνδρες πάλεψαν με τα μανιασμένα κύματα ενώ αίσιο ήταν το τέλος για τους τρεις από αυτούς όχι όμως και...
    για τον τέταρτο.
    Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι και άμεσα σήμανε συναγερμός στη λιμενική αρχή ενώ με τη συμμετοχή και της ΕΜΑΚ στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση των ανδρών. Οι τρεις της παρέας ο 35χρονος, ο 41χρονος και ο 53χρονος κατάφεραν να βγουν από τον εφιάλτη ενώ ο 44χρονος τους φίλος τους στην προσπάθεια του να σώσει το σκυλί που είχαν μαζί τους σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως χτύπησε στα βράχια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εντοπίστηκε να επιπλέει χωρίς να κινείται με τις ελπίδες για την ζωή του να εξατμίζονται όσο οι ώρες παιρνούνς και τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι έχει χάσει τη ζωή του.
    "Πάρε εσύ το σκυλί μου κι εγώ ακολουθώ..." Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου 46χρονου λίγο προτού χαθεί στα γιγαντιαία κύματα του λιμανιού της Ιεράπετρας. Ο άτυχος άνδρας, που έβαλε τη ζωή του ζώου του πάνω από τη δική του, επιχείρησε με τρεις φίλους του να ταξιδέψει προς τη νήσο Χρυσή, αγνοώντας τη θαλασσοταραχή. Δεν κατάφεραν όμως να ανοιχτούν, καθώς το μικρό φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε και οι τέσσερις άνδρες βρέθηκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ολα αυτά εκτυλίχθηκαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια αυτοπτών μαρτύρων που είτε από τις καφετέριες όπου κάθονταν είτε από την παραλία κοιτούσαν με το στόμα ανοιχτό το επικίνδυνο εγχείρημα.
    Για τον εντοπισμό και του τέταρτου, του 46χρονου, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου Super Puma. Ο υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας Γιώργος Αγγελάκης, που βρέθηκε στο σημείο, περιέγραψε για τα πρώτα λεπτά μετά το περιστατικό: «Ενώ οι ναυαγοί πάλευαν με τα κύματα, ένας από τους εθελοντές διασώστες κατάφερε να προσεγγίσει τον 46χρονο. “Πάρε εσύ το σκυλί μου κι εγώ ακολουθώ” είπε εκείνος στον διασώστη, αλλά δευτερόλεπτα μετά τον άρπαξε ένα τεράστιο κύμα και τον εκσφενδόνισε στα βράχια. Ο άτυχος άνδρας χάθηκε στο νερό και από τότε δεν έχει εντοπιστεί. Ο διασώστης δεν κατάφερε να συγκρατήσει το σκυλί στην αγκαλιά του και με κόπο βγήκε και ο ίδιος στην ακτή, απ' όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους».
    Ο 46χρονος βρέθηκε τελικά νεκρός. 
    Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την διάσωση των ανδρών:
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αυτοθυσία 46χρονου στην Ιεράπετρα: "Πάρε εσύ το σκυλί μου κι εγώ ακολουθώ..." είπε πριν τον καταπιούν τα κύματα! Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top