728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 7 Μαΐου 2013

    Ωρα για κούρεμα (του σκύλου μας)...

    Τα σκυλιά δεν χρειάζονται κούρεμα. Υπό την έννοια ότι δεν πρόκειται να δροσιστούν άμα τους αφαιρέσουμε την τρίχα από πάνω τους. Κι αυτό διότι δεν αερίζονται από το σώμα, αλλά μόνο από το στόμα και τις πατούσες.
    Το κούρεμα του σκύλου είναι για το αφεντικό. Και αν δεν είσαι καταναγκαστική νοικοκυρά να βάζεις δύο φορές την ημέρα σκούπα, η κατάσταση δεν παλεύετε….
    Η τρίχα του σκύλου ανανεώνεται (δηλαδή μαδάει) Ανοιξη και Φθινόπωρο. Κουρεύοντάς το αλλάζει ο κύκλος της τρίχας και πέφτουν κάτω πολύ λιγότερες τρίχες. Επιπλέον είναι πολύ κοντές, κι έτσι δεν...
    γίνονται σύντομα εμφανείς.
    Τι γίνεται όμως με τα κοντότριχα σκυλιά; Ένα έχετε μπίγκλ, για παράδειγμα, τότε απλώς δεν μπορεί να κουρευτεί, διότι δεν η επόμενη σκάλα στην κουρευτική μηχανή είναι το ξύρισμα. Τα σκυλιά δεν θα πρέπει να τα ξυρίζουμε, αλλά να τους αφήνουμε κοντό τρίχωμα, ώστε να προστατεύεται το δέρμα τους από τα εγκαύματα που μπορεί να τους προκαλέσει ο ήλιος.
    Τη διαδικασία την αναλαμβάνουν κτηνίατροι ή ειδικευμένοι κομμωτές σκύλων και οι τιμές πάνε από 15 ευρώ έως όσο γουστάρει ο καθένας.
    Αρκετοί είναι και οι ιδιοκτήτες που τα κουρεύουν μόνοι τους. Οι περισσότεροι για να γλιτώσουν τα 15 ευρώ το εξάμηνο κάνουν το σκυλί καρναβάλι και τα γειτονικά μπαλκόνια μέσα στη τρίχα, δίχως καμία αιδώ.

    Κόβοντας τα νύχια
    Αυτό όμως που μπορεί να πονέσει τον σκύλο, είναι το κόψιμο των νυχιών. Τα σκυλιά μέσα στα νύχια τους έχουν ένα κρεατάκι, το οποίο πρέπει το αφεντικό του να αναγνωρίζει, ώστε να μην το κόβει. Διότι και αιμορραγία θα έχει, και θα πονέσει.
    Μάλιστα, ερευνητές στις ΗΠΑ έχουν κατασκευάσει ένα νυχοκόπτη για σκύλους, που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και ο πιο ανίδεος, καθώς έχει λέιζερ που αναγνωρίζει μόνο του που πρέπει να κόψει. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ωρα για κούρεμα (του σκύλου μας)... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top