728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

    Προετοιμάστε το κατοικίδιο σας για την άνοιξη...

    Η άνοιξη μας ήλθε και όπως οι άνθρωποι προετοιμάζονται και κάνουν αλλαγές στην ενδυμασία τους και στο σπίτι τους έτσι και τα κατοικίδια χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα  την...
    άνοιξη.
    Κατ' αρχάς, κατά τη διάρκεια του χειμώνα πολλά είχαν διπλό τρίχωμα που κατά κάποιο τρόπο αποθήκευαν και με αυτό είχαν και την απαραίτητη ζέστη. Τώρα λοιπόν απαιτούν συχνό και καλό βούρτσισμα για να φύγει το επιπλέον τρίχωμα που δεν χρειάζεται, για να βγει καινούργιο και υγιές, ειδάλλως θα γεμίσει το σπίτι από το τρίχωμα τους.
    Επίσης, είναι καιρός για περιποίηση δηλαδή μπάνιο, γιατί  με τον υγρό χειμώνα είχε το τρίχωμα τους μία υγρή και πολλές φορές δυσάρεστη οσμή.
    Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο κόψιμο των νυχιών, γιατί εύκολα τραυματίζονται, αιμορραγούν και φλεγμαίνουν και είναι εστία μικροβίων. Για αυτό αν δεν έχετε εσείς τα κατάλληλα κοπτικά εργαλεία και δεν μπορείτε σιγά σιγά να τα κόβετε, πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό εμπιστοσύνης σας.
      Εξάλλου, τώρα την άνοιξη αυξάνονται, όπως και στους ανθρώπους, οι αλλεργίες και τα τσιμπήματα ιδίως από παράσιτα, ζιζάνια και κουνούπια περισσότερο δε στα υγρά και ζεστά κλίματα με δυσάρεστα για αυτόν αποτελέσματα. Αυτά βέβαια θέλουν και τη συνδρομή του κτηνιάτρου.
    Τέλος ορισμένες ράτσες με κοντό τρίχωμα, όπως και οι γάτες, ιδίως στη περιοχή γύρω από τα μάτια χρειάζονται το αντιηλιακό τους...   
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Προετοιμάστε το κατοικίδιο σας για την άνοιξη... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top