728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

    Μία συγγνώμη για την άτυχη Καιτούλα. Τι της συνέβη τελικά στο καταφύγιο SGS;

    Μία καταγγελία κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την άτυχη Καιτούλα.
    Η Καιτούλα (φωτο αριστερά) ήταν αδέσποτη, μέχρι που στις 12 Απριλίου ένας συνάνθρωπός μας ζήτησε βοήθεια για να φύγει από τον δρόμο. Για χάρη της έγιναν 358 κοινοποιήσεις στο Facebook. Μάλιστα, πολλοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν οικονομικά.
    Τελικά, η σκυλίτσα...
    κατέληξε στο καταφύγιο SGS (Save a Greek Stray), όπου θανατώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, σύμφωνα με την καταγγελία.
    Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το καταφύγιο έχει ιδρύσει η Εριέττα Κούρκουλου, η ''καλή νεράιδα για τα αδέσποτα'', όπως την χαρακτηρίζουν.
    Μάλιστα, είχε αντιδράσει έντονα τον περασμένο Σεπτέμβριο για την μαζική σφαγή των αδέσποτων στην Ρουμανία και είχε ναυλώσει πούλμαν, με σκοπό την διαμαρτυρία στο Βουκουρέστι απέναντι σε εκείνο το νόμο.
    Η ίδια είχε γράψε στο προφίλ της στο Facebook: «... Θα παλέψω για την δικαιοσύνη αυτών των χαμένων ψυχών και θα κηρύξουμε όλοι μαζί πόλεμο... Εγώ είμαι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσω όλα
    μου τα μέσα για να σταματήσει η σφαγή! Οι άνθρωποι αυτοί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον γνωστό σε όλους μας Χίτλερ!''
    Σε παλιότερη συνέντευξή της είχε δηλώσει, όπως φαίνεται στην εικόνα, ότι όποιος βλάπτει ζώα είναι άρρωστος.
    Ακολουθεί η καταγγελία και η σχετική ανακοίνωση του καταφυγίου.




    Αναλυτικά η καταγγελία:
    15 Μαΐου 

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=635492969870476&set=a.635492946537145.1073741840.100002293365642&type=1&theater

    Η Maria Orfanakou δημοσίευσε μια φωτογραφία στοΧρονολόγιό σας.
    Μια συγνώμη στην Καιτούλα μου, που όλοι τη μάθατε σαν Εσμεράλδα που θυσιάστηκε στο βωμό της «μόστρας» που χρειάζεται ένας σύλλογος για να φαίνεται το έργο του και να μπορεί να προχωράει. Στις 12 Απριλίου ζήτησα βοήθεια για να φύγει από το δρόμο. Έγιναν 358 κοινοποιήσεις. Πολλοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν οικονομικά. Ήθελα μόνο να φύγει από το δρόμο.
     Τελικά μου πρότειναν την Tetou Kokoni που ασχολείται με παράλυτα και όντως η κοπέλα προσφέρθηκε να την πάρει. Επειδή όμως το θέμα πούλαγε βρέθηκε μπροστά και το σωματείο SGS και μάλιστα μια στενή συνεργάτιδα του (όπως αποδεικνύεται) με προέτρεψε να το δώσω εκεί. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Τetou Kokoni αποφασίσαμε ναι μεν να πάει στο SGS αλλά με επίβλεψη και ενημέρωση γιατί όπως μου είπε έχει ιστορικό σε ευθανασίες με εντολή της υπεύθυνης είτε σε παράλυτα είτε σε άρρωστα είτε σε δαπανηρά περιστατικά. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο εύκολο να βοηθηθεί εκεί και τους είπα που ήταν για να την πάρουν από την στιγμή που θα ήμουν ενήμερη για την κάθε απόφαση της Καιτούλας (Εσμεράλδα) και να μπορώ να την επισκέπτομαι όποτε μου επιτρέπει το πρόγραμμα μου. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα την έπαιρνα πίσω.
    Την επομένη ενημερώθηκα από την Issabelle Hilmayr ότι το ζώο εξετάστηκε και έχει πολλαπλά κατάγματα και μάλιστα μου έλεγε ότι πονάει και θα χρειαστεί ένα μείγμα από 8-9 παυσίπονα. Μου έλεγε τι θα χρειαστεί και τις είπα: «σας έχω εμπιστοσύνη». Και ενώ γνωστοί και άγνωστοι μου έλεγαν να βοηθήσουν οικονομικά τους απαντούσα να μιλήσουν με το σωματείο να στείλουν εκεί τη βοήθεια. Και ενώ βρέθηκε και καροτσάκι από το εξωτερικό δεν το δέχτηκαν. Το μέλλον της ήταν προδιαγεγραμμένο από την αρχή. Θα φιγουράριζε λίγο ...με άλλο όνομα πιο συγκινητικό...και μετά τέλος...όταν θα έχει ξεχαστεί. Το Σάββατο κάποιος αποφάσισε να την θανατώσει. Αυτός που τον κοίταζε στο ιατρείο όταν περίμενε για εξετάσεις. Αυτός που εμπιστεύτηκε. ΧΩΡΙΣ να ενημερώσει κανέναν την θανάτωσαν. Χωρίς αναρτήσεις....σιωπηλά. Άραγε το ίδιο άτομο στάθηκε κοντά της στο τέλος;;; Και μετά από δικό μου τηλέφωνο να μάθω πως είναι στις 13 Μαΐου μαθαίνω ότι δεν ζει από τις 10 Μαΐου!!! Ακολούθησαν γραπτά μηνύματα για εξηγήσεις. Τελικά ανέβηκε ανάρτηση μετά από 4 ημέρες αφού το θέμα έγινε γνωστό. Και μόνο στα ελληνικά να μην το καταλάβουν και οι μεγάλοι ξένοι χορηγοί. Κατηγορώντας αυτόν που της το έκανε...! Κάποιος θα πρέπει να φταίει. Σκατά φιλοζωία! Άνεργοι που όλο διαφημίζουν ότι δεν έχουν αυτοκίνητο, δεν έχουν βενζίνη και όμως πηγαίνουν παντού!!! Δίνουν ζώα για φιλοξενίες! Άραγε πώς τις πληρώνουν; Ποτέ δεν θα κάνουν κοινοποίηση δικού σου ζώου γιατί αν το προτιμήσουν μπορεί να πάρει τη θέση κάποιου δικού τους. Δηλώνουν εθελοντές και φτιάχνουν πανσιόν για τα δικά τους ζώα ζητώντας χορηγίες και κερδίζοντας οι ίδιοι από τη φιλοξενία τους. Άνθρωποι που αν τύχει και ζητήσεις βοήθεια για τα 10 κουταβάκια που βρήκες παρατημένα στο κρύο πολύ εύκολα θα σου απαντήσουν: "κάνε τους ευθανασία πριν τα φροντίσεις και δεθείς μαζί τους"! Σκληροί άνθρωποι. Μένω Μενίδι και δουλεύω Ασπρόπυργο. Έχω δει τα απίθανα μέχρι και κεφάλι σκυλιού στη μέση του δρόμου χωρίς να υπάρχει υπόλοιπο σώμα πουθενά..... Να οδηγείς και να σου φεύγει το τιμόνι. Δεν ζήτησα ποτέ χρήματα. Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από κανέναν. Είμαι ήσυχη με τη συνείδησή μου γιατί βοηθάω όπως εγώ μπορώ.
    Ευχαριστώ το Θεό που μέσα από όλη αυτή τη βρωμιά γνώρισα ανθρώπους αληθινούς που παλεύουν με το τίποτα. Που δεν διαφημίζονται. Που έχουν ΚΑΘΑΡΑ χέρια, μα πάνω απ' όλα έχουν ΨΥΧΗ! Περιορίζομαι σε όλα αυτά χωρίς να αναφέρω ακόμη ονόματα,......................................μια σιωπή για την Καιτούλα..........................."


    Αναλυτικά η ανακοίνωση του καταφυγίου:
    Save a Greek Stray

    16 Μαΐου

    Esmeralda (20 φωτογραφίες)

    Στις 21/4/14 παραλάβαμε από το δρόμο την Εσμεράλντα, η οποία προσκομίστηκε άμεσα στον χειρούργο ορθοπεδικό μας.
    Της έγιναν εξετάσεις, ακτινογραφίες και κλινική εξέταση και διαπιστώθηκε πως το πρόβλημα της σκυλίτσας ήταν καθαρά ορθοπεδικό και όχι νευρολογικό.
    Γεγονός που σημαίνει πως το ζώο βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε εκτεταμένο πόνο. Συζητήθηκε η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, γιατί η αρχική έκκληση αυτό αφορούσε και απορρίφθηκε, καθώς δεν θα μπορούσε να το δεχθεί, διότι ένιωθε το πίσω μέρος του σώματος της.
    Εξετάστηκε η περίπτωση διπλού ακρωτηριασμού των πίσω άκρων, αλλά και πάλι δεν θα μπορούσε να την ανακουφίσει από τον ολικό πόνο.
    Μοναδική ελπίδα ήταν τα εκτεταμένα ορθοπεδικά χειρουργεία, όπως αναγράφονται στην ιατρική γνωμάτευση, με αμφίβολο αποτέλεσμα και με μοναδική ελπίδα επιτυχίας τη μετέπειτα συστηματική και χρόνια φυσιοθεραπεία από ειδικούς.
    Θέλοντας να δώσουμε στην Εσμεράλδα έστω και αυτή την ελάχιστη ελπίδα , ζητήθηκε από οποιονδήποτε θα είχε τη διάθεση και το χρόνο να πραγματοποιήσει τις φυσιοθεραπείες και να τη μεταφέρει καθημερινά, να αναλάβει τη σκυλίτσα και το SGS θα κάλυπτε οικονομικά όλα τα απαιτούμενα χειρουργεία, τις νοσηλείες και τα έξοδα.
    Σημειώνουμε πως οι χειρουργικές επεμβάσεις θα ήταν σταδιακές, στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιούνταν φυσιοθεραπείες και νοσηλεία και ΑΝ όλα πήγαιναν καλά θα προχωρούσαμε στον επόμενο κύκλο χειρουργείο- φυσιοθεραπεία
    Ανταποκρίθηκε μόνον μία οικογένεια, που ύστερα από επίσκεψη στο γιατρό ειλικρινέστατα μας ενημέρωσε, πως δεν μπορούσε επαρκώς να ανταποκριθεί στον όγκο των απαιτούμενων φυσιοθεραπειών και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.
    Επιστρατεύσαμε ακόμα και φίλους από το εξωτερικό όπου απέστειλαν το φάκελο της σε ειδικευμένους Άγγλους και Αυστριακούς φυσιοθεραπευτές, οι οποίοι εμβρόντητοι από την έκταση των τραυμάτων του ζώου, μας απάντησαν πως ουδέποτε είχαν αντίστοιχη εμπειρία αποκατάστασης παλιών τραυμάτων τέτοιας έκτασης και το θαύμα θα μπορούσε να συμβεί μόνο με χρόνια φυσιοθεραπεία σε εξειδικευμένα κέντρα που βρίσκονται μόνο στην Αμερική.
    Στις 21/4 μιλήσαμε με μια ευγενέστατη κυρία και συνεννοηθήκαμε να παραλάβουμε την Εσμεράλδα απ'το δρόμο για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και με την ελπίδα μιας καλύτερης λύσης απο το καροτσάκι που ζητούνταν στην ανάρτηση.
    Δυστυχώς η γνωμάτευση ήταν καταπέλτης. Ενημερώσαμε την κυρία για τα αποτελέσματα και την πιθανότητα ευθανασίας, σε περίπτωση που δεν βρίσκαμε λύση για τις φυσιοθεραπείες και μας είπε πως μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη οτι θα κάνουμε το καλύτερο για το ζώο, καθώς εκείνη αδυνατούσε να αναλάβει την οποιαδήποτε φροντίδα.
    Έκτοτε δεν είχαμε καμία απολύτως επικοινωνία, ούτε εμείς ούτε ο γιατρός.
    Παρόλες τις εκκλήσεις δεν είχαμε την επιθυμητή ανταπόκριση. Ξαφνιαστήκαμε όταν χθες μάθαμε, πως υπήρχε άνθρωπος, που θα ήθελε να την αναλάβει, αλλά ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μας λόγω αντιπάθειας προς την οργάνωση μας.
    Εμείς προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ένα ζώο που προδόθηκε επανειλημμένα από τους ανθρώπους και στόχος μας παραμένει πάντα η διασφάλιση μιας ζωής χωρίς πόνο, χωρίς φόβο, με επαρκή τροφή , κατάλληλη στέγη και κυρίως με αξιοπρέπεια. Ενημερώνουμε επίσης πως ουδέποτε λάβαμε οικονομική ενίσχυση για το περιστατικό, αντιθέτως αρνηθήκαμε, και παρακαλούμε να προσκομίσετε τα δικαιολογητικά των καταθέσεων σας. Διαφορετικά διατρέχετε τον κίνδυνο να αντιμετωπίσετε τις ανάλογες νομικές κυρώσεις.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μία συγγνώμη για την άτυχη Καιτούλα. Τι της συνέβη τελικά στο καταφύγιο SGS; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top