728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

    Ποιος είναι ο τέλειος σκύλος;

    Του Ηλία Ραϋμόνδη,
    Θετικός εκπαιδευτής σκύλων και ανθρώπων


    Πριν από λίγες μέρες μιλούσα με έναν νεαρό ο οποίος ενδιαφέρεται για την ψυχολογία και την εκπαίδευση σκύλων. Μετά από πολλή κουβέντα μου έκανε την εξής ερώτηση : "ποια είναι η καλύτερη ράτσα; "
    Όσο και αν φαίνεται περίεργο, είναι μια ερώτηση που απασχολεί πολλούς. Η απάντηση, αν και είναι απλή, δεν γίνεται δεκτή από όλους.
    Κατά την γνώμη μου, στους σκύλους, όπως και με τους ανθρώπους, δεν υπάρχει το καλό και το καλύτερο. Όλοι είναι τέλειοι έτσι ακριβώς όπως είναι.
    "Και γιατί υπάρχουν οι ράτσες; ", θα μου πείτε κάποιοι.
    Από...
    όταν οι άνθρωποι άρχισαν να συμβιώνουν με τους σκύλους, άρχισαν να τους αναθέτουν και διάφορες εργασίες. Όπως ήταν φυσικό, ανάλογα με την σωματική δομή και κάποια άλλα χαρακτηριστικά, κάποιοι σκύλοι ήταν ικανότεροι σε κάποια εργασία από άλλους. Σιγα σιγά, οι άνθρωποι άρχισαν να ζευγαρώνουν τους σκύλους που ήταν ικανοί σε μια εργασία μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα αυτής της επιλεκτικής εκτροφής ήταν να δημιουργηθούν σκύλοι οι οποίοι ήταν πολύ ικανοί σε κάποια εργασία (ράτσες).
    Αυτό δεν κάνει τον ένα σκύλο καλύτερο από τον άλλο. Απλά, μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίζουμε σε ένα σχετικό επίπεδο τη σωματική δομή και τα χαρακτηριστικά που θα αναπτύξει ένα κουτάβι. Το να αποφασίζουμε οτι η Άλφα ράτσα είναι καλύτερη απο τη Βήτα είναι σαν να κρίνουμε ένα ψάρι επειδή δεν μπορεί να πετάξει και έναν αετό επειδή δεν μπορεί να κολυμπήσει.
    Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν η σωματική δομή και τα λοιπά χαρακτηριστικά ενός σκύλου (άσχετα με το αν είναι ράτσα ή όχι) έρχονται σε αντίθεση με τον τρόπο ζωής που τους επιβάλουμε.
    Μέσω της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας σκύλων μπορούμε να βοηθήσουμε ένα σκύλο να προσαρμοστεί ως ένα βαθμό σε μέρη και καταστάσεις που είναι ασύμβατα με την καταγωγή του. Ωστόσο, οσο και να εκπαιδεύσουμε ένα Τζακ Ράσελ είναι αδύνατο να το κάνουμε να κοιμάται συνέχεια (εκτός και αν του επιβάλουμε κατάθλιψη) και όσο και αν εκπαιδεύσουμε ένα μπουλντόγκ είναι αδύνατο να το κάνουμε να τρέξει μαραθώνιο. Το να λέμε οτι το Τζακ Ράσελ είναι καλύτερο από το μπουλντόγκ είναι το λιγότερο επιπόλαιο.
    -------------------------------------------------------------------------
    Μίλα στο Σκύλο σου Σχολή για Θετικούς Εκπαιδευτές...
    Κάνε την αγάπη σου Επάγγελμα!
    Απέκτησε γνώσεις και εμπειρία!
    Το πρώτο τμήμα για το διδακτικό έτος 2014 - 2015 ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου.
    Οι εγγραφές έχουν προχωρήσει και έχουν απομείνει 2 θέσεις.
    Κλείστε τη θέση σας τώρα και κερδίστε έκπτωση έως και 15% με την μέθοδο κλιμακωτής χρέωσης...
    Τηλ: 693 70 63 485 www.milastoskyloso.gr
    Μίλα στο Σκύλο σου, Θετική Εκπαίδευση Σκύλων, Κέρκυρα
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποιος είναι ο τέλειος σκύλος; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top