728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

    Επιχείρηση διάσωσης αρκούδας στην Κοζάνη...

    Στο παρά πέντε σώθηκε από ασφυξία αρκούδα που παγιδεύτηκε σε παράνομη συρμάτινη θηλιά στην περιοχή της Σιάτιστας Κοζάνης. Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ κλήθηκαν την Παρασκευή από το Δασαρχείο Τσοτυλίου για να παρέμβουν και να σώσουν τη θηλυκή αρκούδα, ηλικίας περίπου πέντε χρονών, που πιθανόν ήταν έγκυος.
    Η αρκούδα είχε σφηνωθεί με τον θώρακα στην παγίδα και κινδύνευε να πεθάνει από ασφυξία. Αναισθητοποιήθηκε από κτηνίατρο και στη συνέχεια απελευθερώθηκε, χωρίς ευτυχώς να έχει τραυματιστεί σοβαρά.
    Στην αρκούδα τοποθετήθηκε δορυφορικό ραδιοκολάρο, που θα ενημερώνει για το γεωγραφικό της στίγμα, την Καλλιστώ. Η αρκούδα λίγη ώρα μετά συνήλθε κανονικά από τη νάρκωση και κινήθηκε προς το δάσος.
    Η χρήση συρμάτινων θηλιών με στόχο πιθανώς τη λαθροθηρία αγριογούρουνων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Καλλιστώ, είναι μια παράνομη πρακτική που, εκτός από τη βαναυσότητά της για τα ζώα τα οποία έχουν την ατυχία να παγιδευτούν, θέτει σε κίνδυνο και απειλούμενα είδη της άγριας ζωής, όπως είναι οι αρκούδες.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Επιχείρηση διάσωσης αρκούδας στην Κοζάνη... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top