728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 5 Απριλίου 2016

    6 συμβουλές για την φροντίδα ηλικιωμένων σκύλων...

    Στα μάτια μας πάντα ο σκύλος είναι το μικρό μας, ακόμα κι αν έχει μεγαλώσει και ασπρίσει.
    Αυτό που πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίοδο είναι να προσαρμόσουμε την ζωή και τις συνήθειες για χάρη του, ώστε να κάνουμε την ζωή του πιο εύκολη.
    Πέρα από το μέγεθος και την ράτσα, τα γονίδια, η δίαιτα και το περιβάλλον έχουν αντίκτυπο στο προσδόκιμο ζωής του σκύλου.
    Για αυτό:

    1. να θυμάστε τα δόντια του σκύλου. Η οδοντική υγιεινή είναι κρίσιμη, καθώς ο σκύλος μεγαλώνει. Με το τακτικό βούρτσισμα μπορούν να αποφευχθούν πολλές ασθένειες. Αν ο σκύλος αντιδρά, τότε μπορείτε να βρείτε εναλλακτικά παιχνίδια ή κατάλληλες λιχουδιές.
    2. προσοχή στην δίαιτα του. Οι αλλαγές στην διατροφή του μπορεί να περιλαμβάνουν περισσότερες ίνες που βοηθούν στην χώνεψη και λιγότερους υδατάνθρακες για χάσιμο βάρους.
    3.άσκηση στο μυαλό και στο πνεύμα. Όπως οι άνθρωποι, όταν μεγαλώνουν, έτσι και οι σκύλοι πονούν και δυσκολεύονται σε πολλές δραστηριότητες. Παρ' όλα αυτά, η άσκηση είναι επιτακτική και  τώρα. Πηγαίνετε τον σκύλο μικρές και χαλαρές βόλτες ελέγχοντας την αναπνοή του. Και το μυαλό του χρειάζεται άσκηση με διάφορα παιχνίδια.
    4. να πηγαίνετε συχνά στον κτηνίατρο. Οι μεγαλύτεροι σκύλοι χρειάζονται συχνότερες επισκέψεις. Μάλιστα, πολλές ράτσες έχουν προδιάθεση σε ορισμένες ασθένειες και η έγκαιρη διάγνωση βοηθά πολύ.
    5.προσαρμόστε το σπίτι. Για σκύλους που πάσχουν από δυσπλασία ισχίου σκεφτείτε ράμπα ή σκάλες. Το μπολ με το νερό και το φαγητό πρέπει να βρίσκονται σε σημεία με εύκολη πρόσβαση. Επιφάνειες που δεν γλιστρούν βοηθούν στην αποφυγή τραυματισμών.
    6.δώστε προσοχή. Να προσέχετε την αλλαγή συμπεριφοράς, της όρεξης, την απώλεια ή την απόκτηση βάρους. Η φροντίδα πια πρέπει να είναι αυξημένη αλλά ο σκύλος μας την αξίζει.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 6 συμβουλές για την φροντίδα ηλικιωμένων σκύλων... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top