728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

    ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΣΚΥΛΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΕΝΟ ΛΑΙΜΟ

    Τι μας τρομάζει πιο πολύ απ' τις φρικτές εικόνες, απ' τα βασανισμένα πλάσματα που κάθε μέρα πια συναντάμε; Να μην γίνει η φρίκη συνήθεια, μια κατάσταση που θα μάθουμε να την ανεχόμαστε και να την προσπερνάμε, όπως κι άλλα άσχημα γύρω μας.
    Δεχτήκαμε μια κλήση για ενα νεαρό τσοπανόσκυλο που είχε εγκαταλειφθεί απο τον αλκοολικό "κηδεμόνα" του δεμένο μέσα σε περιφραγμένο χώρο. Δεκαπέντε ημέρες μετά την εγκατάλειψή του κατάφερε να σπάσει την αλυσίδα που τον κρατούσε δέσμιο, αλλά στην προσπάθειά του έκοψε βαθιά το λαιμό του. Με μια πληγή που αιμορραγούσε, έτρεχε πύον και μύριζε σήψη, περιφερόταν μέσα στο χωριό Θεολόγος. Το σκυλί πέθαινε και έτσι αποφασίσαμε να στήσουμε μια γέφυρα σωτηρίας ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΕΡΕΤΡΙΑ- ΘΕΟΛΟΓΟΣ. Εθελοντές του σωματείου Ερέτριας "Ο Άργος" έσπευσαν στο σημείο αμέσως και περισυνέλεξαν τον σκυλάκο, τον οποίο θα ονομάσουμε ΑΡΓΟ προς τιμήν του σωματείου που βοήθησε στη σωτηρία του και γιατί όλα τα πλάσματα δικαιούνται ένα όνομα .
    Ο Αργος βρίσκεται στο κτηνιατρείο της κυρίας Ταπούτη στη Χαλκίδα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ για να ελεγχθεί η μόλυνση απο το τραύμα του, αφού του έγινε καθαρισμός απ' τα σκουλήκια που τον κατέτρωγαν ζωντανό, αντιμετωπίζεται για την ώρα με συνεχείς πλύσεις και ισχυρή αντιβίωση μέχρι να υποχωρήσει το οίδημα και να μπορέσουν να αφαιρεθούν οι σάπιες σάρκες. Η κατάστασή του απαιτεί παραμονή σε αποστειρωμένο περιβάλλον για τουλάχιστον ένα μήνα.
    Όποιος θέλει να συνεισφέρει στα δυσβάστακτα έξοδα της νοσηλείας του Άργου, έστω και με ένα ευρώ, μπορεί να καταθέσει στο λογαριασμό της κτηνιάτρου κ. Ειρήνης Ταπούτη, στην Τράπεζα Πειραιώς, ΙΒΑΝ GR4801 7215 4000 515 406 8397 842 γράφοντας "ΑΡΓΟΣ".
    Ας προσπαθήσουμε όλοι να δώσουμε στον Άργο μια δεύτερη ευκαιρία.
    ---
    Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης - Ilioupolis Animal Welfare
    www.zeil.gr / info@zeil.gr
    Οι φίλοι δεν αγοράζονται - Υιοθετήστε ένα αδέσποτο
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΣΚΥΛΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΕΝΟ ΛΑΙΜΟ Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top