728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Τι έδειξε νέα έρευνα...

    Πειράματα Νορβηγών επιστημόνων απέδειξαν ότι με τον άνθρωπο μπορεί να επικοινωνήσει το άλογο.
    Οι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας καρότα, εκπαίδευσαν 23 άλογα να αγγίζουν με τη μουσούδα τους ένα πίνακα με σύμβολα, που κρεμόταν από ένα φράχτη, προκειμένου να δείξουν ότι θέλουν κάτι. Έτσι, όταν τα άλογα ήθελαν ένα κάλυμμα, άγγιζαν το αντίστοιχο σύμβολο. Και αυτό το έκαναν μόνο όταν ο καιρός ήταν κρύος, οπότε φαινόταν πως δεν το έκαναν καθόλου τυχαία.
    Όταν έβγαινε ο ήλιος, τα άλογα που ήδη φορούσαν κουβέρτα, μόνα τους (και όχι με υπόδειξη του εκπαιδευτή) πήγαιναν στον πίνακα και άγγιζαν με τη μουσούδα τους το σχετικό σύμβολο. Ενώ όταν έπιανε βροχή ή έπεφτε πολύ η θερμοκρασία, έκαναν το ίδιο με το αντίστοιχο σύμβολο που σήμαινε «θέλω κουβέρτα».
    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σεσίλια Μέτζντελ του Νορβηγικού Κτηνιατρικού Ινστιτούτου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ζωολογίας «Applied Animal Behaviour Science».
    «Τα άλογα συνήθως δεν θεωρούνται πολύ έξυπνα, όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι, χρησιμοποιώντας τις σωστές μεθόδους, στην πραγματικότητα μπορούν να επικοινωνήσουν και να εκφράσουν τη γνώμη τους, κάνοντας επιλογές που μας φαίνονται λογικές», δήλωσε η Νορβηγίδα κτηνίατρος.
    Λίγα ακόμη ζώα, όπως οι πίθηκοι, τα δελφίνια και τα περιστέρια, φαίνεται ότι μπορούν να εκφράσουν προτιμήσεις δείχνοντας πράγματα.
    Στην αρχή του έτους, Βρετανοί επιστήμονες είχαν ανακοινώσει ότι, σύμφωνα με τα πειράματά τους, τα άλογα μπορούν να διακρίνουν ανάμεσα σε χαρούμενα και σε θυμωμένα ανθρώπινα πρόσωπα. Η ικανότητα αυτή των αλόγων πιθανώς σχετίζεται με τη διαδικασία εξημέρωσής τους πριν από χιλιάδες χρόνια.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Τι έδειξε νέα έρευνα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top