728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

    Γυρίζει στα ''νερά'' της η Ειρήνη που είχε καταπιεί αγκίστρι...

    Επιστροφή στο... σπίτι για τη χαριτωμένη «Ειρήνη», τη χελώνα caretta caretta που βρέθηκε αδύναμη και αφυδατωμένη, στις 25 Απριλίου 2015, στην παραλιακή περιοχή των Γουβών Ηρακλείου και φιλοξενήθηκε για περίπου 18 μήνες στο Ενυδρείο Κρήτης (CretAquarium - Θαλασσόκοσμος).
    Με τη βοήθεια των... νονών της Λευτέρη και Άγγελου, μαθητών της γ' και της ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών, η χελώνα βάρους 30 κιλών απελευθερώθηκε στην παραλία που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο «Knossos Beach» και κολυμπά ξανά στα καταγάλανα νερά της Κρήτης.
    Η «Ειρήνη» είχε καταπιεί ένα αγκίστρι που καρφώθηκε στον οισοφάγο της, και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βρισκόταν υπό την επίβλεψη κτηνιάτρου και εξειδικευμένου προσωπικού. Μετά τις πρώτες 40 ημέρες νοσηλείας άρχισε να ανταποκρίνεται στη θεραπεία και να τρώει νωπά ψάρια, ενώ 11 μήνες μετά τον εντοπισμό της ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε, καθώς το αγκίστρι που βρισκόταν στον οισοφάγο της διαβρώθηκε από τα γαστρικά υγρά του οργανισμού της.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γυρίζει στα ''νερά'' της η Ειρήνη που είχε καταπιεί αγκίστρι... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top