728x90 AdSpace

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

  ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

  Ένωση Φιλόζωων Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηράκλειο
  Π Ρ Ο Σ: Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου 
  Θέμα: Αδέσποτα Βενιζελείου

  Αξιότιμε κε Εισαγγελέα

  Με μεγάλη λύπη μας πληροφορούμεθα ότι έχει δοθεί παραγγελία για την συλλογή των σκύλων από τον νοσοκομείο μας κατόπιν σχετικού εγγράφου προς υμάς από τον Διοικητή Βενιζελείου κον ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟ. Αναφορικά με το πρόβλημα αυτό θα μας επιτρέψετε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής: 
  1. Τα αδέσποτα αυτά σκυλιά είναι όλα εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και στειρωμένα. Αυτό έχει συμβεί με δική μας μέριμνα, αλλά και με την σημαντική βοήθεια της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου. Συνεπώς δεν τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
  2. Πρόσφατα περιφράχθηκε χώρος στο Βενιζέλειο ώστε αυτά να περιοριστούν και να μην δημιουργούν όχληση στους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του Νοσοκομείου.Και ενώ το πρόβλημα τέθηκε ουσιαστικά υπό έλεγχο, προκαλεί απορία το έγγραφο του Διοικητού προς υμάς. Ερωτηματικά προκαλεί ως προς τις τυχόν σκοπιμότητες που εξυπηρετεί και το έγγραφο του Δ.Σ. των εργαζομένων του Βενιζελείου με το πολιτικό ύφος του.
  Κε Εισαγγελέα,
   τα σκυλιά αυτά δεν επέλεξαν να γίνουν αδέσποτα του Βενιζελείου.
  Κάποιοι ασυνείδητοι τα εγκατέλειψαν εκεί και σίγουρα δεν είναι ευτυχισμένα με την επιλογή αυτή των πρώην ιδιοκτητών τους, με την φροντίδα μας απλώς επιβιώνουν. Η περισυλλογή τους από τη αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δεν αποτελεί λύση, εφόσον βεβαίως η λύση επιθυμούμε να ανταποκρίνεται σε στοιχειώδη κριτήρια ανθρωπισμού, για τους λόγους που θα σας αναφέρουμε στη συνέχεια.
  Πρώτον, το Κυνοκομείο του Δήμου διαθέτει μόλις 80 θέσεις οι οποίες εξ όσων πληροφορούμαστε είναι πλήρεις. Προκειμένου να φιλοξενηθούν, για πολύ περιορισμένο διάστημα , τα σκυλιά του Βενιζελείου θα πρέπει να «απελευθερωθούν» στους δρόμους του Ηρακλείου αντίστοιχος αριθμός ζώων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο κυνοκομείο. Αλλά και τα δικά μας σκυλιά θα έχουν την ίδια μοίρα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να βρεθούν πάλι στο δρόμο.Κάποια θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο Νοσοκομείο (έχει συμβεί στο παρελθόν) άρα θα συνεχίσει να υφίσταται στο πρόβλημα. Άλλα όμως δεν θα προλάβουν.Υπάρχουν διάφορα σημεία απελευθέρωσης, ένα γνωστό σημείο είναι η διασταύρωση Αρχανών –Καλλιθέας όπου τα δυστυχή ζώα λιμοκτονούν, αρρωσταίνουν και στο τέλος πέφτουν θύματα τροχαίων στην Εθνική οδό. Για του λόγου το αληθές σας καλούμε να κάνετε την διαδρομή αυτή και θα δείτε πόσα σκυλιά έχουν θανατωθεί στην άσφαλτο χτυπημένα από αυτοκίνητα. Αν λόγοι ανθρωπισμού απαγορεύουν δια του Νόμου την θανάτωση τους δι ευθανασίας , τότε με ποιο κριτήριο ανθρωπισμού θα υπογράψει κάποιος τέτοιου είδους θανατική ποινή για τα ζώα αυτά; Ποιος θα τα οδηγήσει σε τέτοιο ανατριχιαστικό θάνατο αφού προηγουμένως διψούν, λιμοκτονούν και είναι άρρωστα και αβοήθητα;
  Βεβαίως υπάρχουν και άλλα που ούτε θα επιστρέψουν στο Βενιζέλειο ούτε θα ψυχορραγήσουν πατημένα στους δρόμους. Είναι αυτά που καλοθελητές «επιχειρηματίες» – έμποροι σκυλιών θα τα περιμαζέψουν δήθεν για να τα προωθήσουν για «υιοθεσία» στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα όμως προορίζονται και εξάγονται ως πειραματόζωα, ως κινούμενοι στόχοι για την εξάσκηση στρατιωτών στα όπλα, αλλά και ως αντικείμενα σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε οίκους ανοχής σκύλων σε συγκεκριμένες Ευρωπαϊκές χώρες όπου η κτηνοβασία αποτελεί νόμιμη ενασχόληση. (Ναι σωστά διαβάσατε). Αλήθεια αυτή την μοίρα θα τους επιφυλάξουμε; Αυτή την μοίρα αξίζουν;
  Για την ακρίβεια των παραπάνω είμαστε στη διάθεση σας, ώστε να σας παρέχουμε λεπτομερέστερες πληροφορίες μέσω φιλοζωικών, οι οποίες έχουν παρέμβει για την εξάρθρωση του κυκλώματος, μέλη του οποίου συνελήφθησαν και μάλιστα επίκειται η δίκη τους.
  Για όλους τους παραπάνω λόγους, καθίσταται σαφές η απομάκρυνση τους από το Νοσοκομείο δεν θα δώσει λύση. Αύριο κάποιοι ανάλγητοι θα εγκαταλείψουν και άλλα.
  Οι ενέργειες που προτείνουμε αφορούν δύο επίπεδα :Πρώτον το Νοσοκομείο θα πρέπει όχι μόνο να περιφράξει τον χώρο αλλά και να τον περιφρουρήσει (ενδεχομένως κάμερες κλ). Στη είσοδο θα πρέπει να γίνεται έλεγχος όποιο αυτοκίνητο μπαίνει με σκύλο θα πρέπει να καταγράφεται και να βγαίνει με αυτόν. Σε επίπεδο Δήμου θα πρέπει να συνδράμουμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι , περιλαμβανομένου και του Συλλόγου εργαζομένων του Βενιζελείου, ώστε να αναληφθεί σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης των δημοτών σχετικά με την συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα, στις υποχρεώσεις μας εφόσον υιοθετήσουμε ένα, θα πρέπει όλοι να μάθουμε ότι τα κατοικίδια δεν είναι παιχνίδια που αγοράζουμε , τα παίζουμε όσο είναι μικρά και χαριτωμένα, και όταν μεγαλώσουν τα «αμολάμε» στο δρόμο. Τα αδέσποτα του Βενιζελείου έτσι ακριβώς προέκυψαν.
  Κλείνοντας θα αναφερθούμε σε αυτό που εύστοχα είπε ο Μ. Κούντερα, ότι το επίπεδο πολιτισμού του καθενός μας καταδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποίο φερόμαστε στα ζώα που είναι στο έλεος μας.
  Με την προσήκουσα τιμή
  Για την Ένωση φιλόζωων του Βενιζελείου
  Φωκάς Δ. Κων/νος


  ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
  Τα σκυλιά είναι περιορισμένα σε περιφραγμένο χώρο, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και δεν διατρέχει κίνδυνο κανένας πολίτης.
  Μέχρι να πραγματοποιηθεί συνάντηση, Νοσοκομείου‐Δήμου‐Φιλόζωων, να μην γίνει καμία μετακίνηση ζώων, ώστε να εξευρεθεί λύση, χωρίς η απομάκρυνσή τους να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή τους.
  Να μην πραγματοποιηθεί προσωρινή μετακίνηση των ζώων στο κυνοκομείο

  https://secure.avaaz.org/el/petition/EISAGGELEA_PLIMMELEIODIKON_IRAKLEIOY_SOSTE_TA_ADESPOTA_TOY_VENIZELIOY_NOSOKOMEIOY_KRITIS/?pv=1&fb_action_ids=10212174986389841&fb_action_types=avaaz-org%3Ashare
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Rating: 5 Reviewed By: dognet