728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν ο κανονισμός πολυκατοικίας παραβιάζει τον νόμο...

    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
    Κανένα καταστατικό πολυκατοικίας δεν είναι πανω από νόμο!
    Κάθε διαχειριστής ή ένοικος μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και ας βγάλει όσες ανακοινώσεις θέλει. Ο νόμος λέει ότι επιτρέπονται ως δυο κατοικίδια ανά διαμέρισμα. Ο νόμος υπερισχύει κάθε διαχειριστή ή κανονισμού.
    Ο νόμος παρακάμπτει τον κανονισμό της οικοδόμησης και επιτρέπει αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, την διαβίωση δύο σκύλων σε ένα διαμέρισμα.

    Νόμος 4039/2012. Ο νόμος αυτός, στο άρθρο 6 καθιστά σαφές ότι επιτρέπεται η διατήρηση 2 σκύλων ή 2 γατών ή 1 σκύλου και μιας γάτας σε κάθε διαμέρισμα της πολυκατοικίας. Ωστόσο η διατήρηση κατοικιδίων σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επιτρέπεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:α) Να διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη.
    β) Να μην παραμένουν μόνιμα στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος ή τις βεράντες.
    γ) Να τηρούνται στο διαμέρισμα οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές και αστυνομικές διατάξεις.
    δ) Να φέρουν τα ζώα τσιπ και να έχουν βιβλιάριο υγείας.

    Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή των κατοικιδίων σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ενοίκων, επιτρέπεται στον κήπο, τον ακάλυπτο καθώς και την πιλοτή της πολυκατοικίας.
    Στις μονοκατοικίες, η διατήρηση ζώων συντροφιάς επιτρέπεται εάν και εφόσον έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας.

    Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
    Μπορείτε να εκτυπώσετε το νόμο που ρητά αναφέρει ότι ακόμα και σε περίπτωση απαγόρευσης ζώων από το καταστατικό της πολυκατοικίας. 
    Ο νόμος ξανατονιζουμε ΥΠΕΡΕΧΕΙ και σας επιτρέπει μέχρι 2 κατοικίδια. Να έχετε υπογραμμίσει το συγκεκριμένο χωρίο και να το κολλήσετε ακριβώς δίπλα. Μην σας τρομοκρατεί κανένας. Ο νόμος είναι με το μέρος σας.

    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

    ©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν ο κανονισμός πολυκατοικίας παραβιάζει τον νόμο... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top