728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

    ΛΕΩΝΙΔΑΣ! Ο γενναίος τριποδάκος περιμένει ακόμα μια οικογένεια...

    O γενναίος Λεωνίδας βρέθηκε σε ένα χωριό στη μέση του δρόμου να "σέρνεται" κυριολεκτικά προσπαθώντας να αποφύγει τα αυτοκίνητα που διέρχονταν και να φτάσει στην άκρη του δρόμου. Ήταν χτυπημένος και στα δυο μπροστινά ποδαράκια του με αποτέλεσμα να μη μπορεί να περπατήσει καθόλου. Όταν μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο διαπιστώθηκαν συντριπτικά κατάγματα βραχιονίων άμφω και πολλά σκάγια διάσπαρτα στον κορμό του ζώου. Υπάρχουν υπόνοιες τα τραύματα του να μην προήλθαν από αυτοκίνητο αλλά από ανθρώπινη κακοποίηση, ίσως αφού το τραυμάτισαν με κυνηγετικό όπλο, το βασάνισαν με απερίγραπτο τρόπο και το πέταξαν στον δρόμο. Ο Λεωνίδας χειρουργήθηκε και στους δυο ώμους και άρχισε η προσπάθεια αποκατάστασης, αν και για αρκετό καιρό αναγκάστηκε λόγω πόνου και δυσκολίας στην κίνηση να περπατάει στα δυο πίσω πόδια, κρατώντας τα δυο μπροστινά στον αέρα. Προσπαθήσαμε με φυσικοθεραπεία να τον βοηθήσουμε να περπατήσει ξανά και με τα τέσσερα πόδια. Δυστυχώς η φύση των τραυμάτων ήταν τέτοια που χρειάστηκε να γίνουν άλλα δυο χειρουργεία και τελικά να ακρωτηριαστεί το ένα μπροστινό πόδι στο ύψος του ώμου. Ωστόσο, ο Γενναίος Λεωνίδας στο τέλος νίκησε και κατάφερε και περπατάει με τα τρία πλέον ποδαράκια του.
    Ο Λεωνίδας είναι ένας γλυκός τριποδάκος, γενναίος με τον πόνο και τις δυσκολίες που πέρασε. Είναι λίγο επιφυλακτικός με τους ανθρώπους που δεν γνωρίζει -λογική απόρροια των όσων πέρασε- αλλά είναι ένας σκύλος που κερδίζεις αμέσως με λίγα χάδια, λιχουδιές και αγάπη. Παίζει πολύ ωραία με τα άλλα σκυλάκια και τα πάει καλά και με γατούλες. Μετά τη νικηφόρα μάχη θέλει ένα δικό του σπιτάκι να χαλαρώσει με ασφάλεια, να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Όποιος θα ήθελε να δώσει αγάπη και μια οικογένεια στον Λεωνίδα μπορεί να καλέσει στο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα).

    Όνομα: Λεωνίδας
    Γένος: Αρσενικό
    Ηλικία: 2 ετών
    Βάρος: 17 κιλά
    Ράτσα: Ημίαιμο
    Ιδιαίτερότητες: Τρίποδο
    Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
    Στειρωμένος: ΝΑΙ
    Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
    Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
    Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
    Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ
    Αριθμός Microchip: 941000016300461
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

    [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18/12]
    Ο Λεωνίδας είχε ένα ατύχημα όπως κατέβαινε τη σκάλα και ο κτηνίατρος συνέστησε να μπει για λίγο καιρό σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο σκοπός είναι να το χρησιμοποιεί για όσο χρειαστεί μέχρι να αναρρώσει και μετέπειτα όταν κουράζεται και το έχει ανάγκη.
    Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τον Vassilis Tzigouras της +2 feet ο οποίος έσπευσε αμέσως να έρθει στη Λάρισα για το Λεωνίδα μας για να μπορέσει να του φτιάξει το αναπηρικό καροτσάκι. Μάλιστα μια φιλόζωη κυρία, η οποία παρακολουθεί στενά την ιστορία αυτού του ζώου, προθυμοποιήθηκε να καλύψει το κόστος των υλικών και λίγες μέρες μετά το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

    Την Παρασκευή 15/12 δώσαμε ραντεβού με το Βασίλη έξω από το κτηνατρείο για να μπορεί και ο γιατρός μας να παρακολουθήσει το εγχείρημα. Ο Λεωνίδας μπήκε στο καροτσάκι και ... τα έχετε δει εκείνα τα σκυλάκια που όταν μπούνε στο καροτσάκι εκσφενδονίζονται και τρέχουν όλο χαρά; Ε, ο Λεωνίδας ήταν το ακριβώς αντίθετο. Στην αρχή πάγωσε και δεν ήξερε τι συμβαίνει. Στη συνέχεια όμως -και χάρη στις προσπάθειες και στην ενθάρρυνση και τα χάδια του Βασίλη- άρχισε να κάνει δειλά τα πρώτα του βήματα. Λίγη ώρα μετά άρχισε να κινείται και μόνος του, απλά ήθελε να μας έχει από δίπλα του να του λέμε «Μπράβο Λεωνίδα! Είσαι το καλύτερο παιδί!». Αυτές τις μέρες ο Λεωνίδας περπατάει με το καροτσάκι καθημερινά, αλλά ακόμη δεν έχει συνηθίσει απόλυτα.

    ✓Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που βοηθήσατε το Λεωνίδα προσφέροντας χρήματα για τα χειρουργεία του και τις μετέπειτα ανάγκες του. Τον βοηθήσατε να ζήσει, να περπατήσει ξανά και του δώσατε μια ευκαιρία να είναι ένα φυσιολογικό σκυλάκι- κι ας έχει 3 ποδαράκια.
    ✓Ευχαριστούμε την κυρία Ραφαέλα που είδε το Λεωνίδα στην άκρη του δρόμου, τον έβαλε στο αυτοκίνητό της χωρίς 2η σκέψη και τον φιλοξενεί μέχρι και σήμερα. Χάρη στη δικές τις προσπάθειες και στη δική της επιμονή ο Λεωνίδας εμπιστεύεται τους ανθρώπους και ξέρει ότι κοντά τους θα βρίσκει πια μόνο αγάπη- και τίποτα άλλο. Είναι μια ηρωίδα.
    ✓Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε -για άλλη μια φορά- τον Βασίλη Τζιγκούρα, που όχι μόνο ήρθε αμέσως στην πόλη μας για να βοηθήσει το Λεωνίδα, αλλά μας έδειξε πόσο πολύ νοιάστηκε για το άτυχο αυτό ζωάκι. Τα χάδια του, ο τρόπος που τον άγγιζε, που τον ενθάρρυνε, μας έδειξαν πόσο πολύ αγαπάει τα ζώα και πόσο πολύ απολαμβάνει τη δουλειά που κάνει. Να είσαι καλά Βασίλη και πάντα έτσι να βοηθάς. Με ανιδιοτέλεια και πείσμα. Το αποτέλεσμα δείχνει τι άνθρωπος είσαι.
    ✓Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που με τις ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ σας κρατήσατε ζωντανή στην ιστορία του Λεωνίδα και δεν τον αφήσατε να ξεχαστεί στο χρόνο. Σε αυτό βασίζεται για να μπορέσει να βρει επιτέλους μια οικογένεια. Είναι τόσο καλός και είναι κρίμα που περιμένει. Να μας το θυμηθείτε, αυτός που θα τον πάρει θα μετανιώσει γιατί δεν τον υιοθέτησε νωρίτερα και έχασε πολύτιμο χρόνο. <3

    [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 27/01]
    Ο Λεωνίδας ο γενναίος 3ποδάκος μας, έβγαλε τα μεταλλικά υποστηρικτικά πρόσθετα που είχε τοποθετήσει ο κτηνίατρος στο μπροστά ποδαράκι του και στειρώθηκε. Από περιστατικά σαν αυτόν αντλούμε τη δύναμή μας. Παρακαλούμε ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ να γίνει ένα θαύμα και να βρει μια οικογένεια.


    Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
    Larissa’s Stray Volunteers

    Facebook Twitter Google+


    Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
    Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΛΕΩΝΙΔΑΣ! Ο γενναίος τριποδάκος περιμένει ακόμα μια οικογένεια... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top