728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

    Οι σκύλοι με βοήθησαν να πολεμήσω την κατάθλιψη: η αποκάλυψη του αδερφού της Κέιτ Μίντλετον...

    Για την  μάχη του με την κατάθλιψη μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail ο αδερφός της  Κέιτ Μίντλετον Τζέιμς.
    Ο αδερφός της Δούκισσας του Κέιμπριτζ έσπασε την σιωπή του λέγοντας πως η κατάθλιψη είναι ο
    ''καρκίνος του μυαλού'' και  αποκάλυψε ότι υπέφερε από αϋπνίες και δεν τον ευχαριστούσε τίποτα.
    ''Δεν μπορούσα να απαντήσω στο πιο απλό μήνυμα και δεν διάβαζα τα emails. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω ούτε με αυτούς που αγαπώ: την οικογένεια μου και τους φίλους μου'' ανέφερε.
    Αυτοί που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην υγεία του είναι οι σκύλοι του ονόματι Ella, Inca, Luna, Zulu και Mabel.
    Τον Δεκέμβριο του 2017, όταν δεν ένιωθε καλά, τους πήρε με το αυτοκίνητο του και πήγε σε ένα μέρος το οποίο αγαπάει από τότε που ήταν παιδί.
    ''Ειδικά η Ella είναι συνεχώς δίπλα μου εδώ και 10 χρόνια και είναι μαζί μου σε όλες τις θεραπείες. Οι δυο μας είμαστε εθελοντές στην οργάνωση Pets As Therapy'' είπε ο Τζέιμς Μίντλετον και προσέθεσε: ''τα ζώα σε κάνουν να νιώθεις χαλαρός και ασφαλής και σε βοηθούν να ξεπερνάς τις δύσκολες καταστάσεις. Η σχέση μαζί τους μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη και βελτιώνει την επικοινωνία. Πιστεύω πως η Ella έχει κάνει πολλά για εμένα.''

    Ο ρόλος των σκύλων στην ψυχική υγεία μας

    Οι σκύλοι, αποδεδειγμένα, βοηθούν την ψυχική υγεία μας.
    Μπορεί να υπάρχουν πολλά φάρμακα που θεραπεύουν τα προβλήματα και οι ειδικοί να συνιστούν γυμναστική και υγιεινή διατροφή, όμως οι σκύλοι έχουν τον δικό τους ρόλο σε αυτό το θέμα.
    Κατ' αρχάς, οι σκύλοι μας αγαπούν χωρίς όρια. οι άνθρωποι απογοητεύουμε, κρίνουμε και προδίδουμε, ενώ το μόνο που θέλουν αυτοί είναι να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Έρευνες έχουν δείξει πως η επαφή με σκύλο μόνο για 10 λεπτά μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης ή οξυτοκίνης της ορμόνης της αγάπης, όπως είναι γνωστή.
    Ακόμα, η επαφή με τον σκύλο μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης της ορμόνης του στρες. Έχει αποδειχθεί  οι σκύλοι μπορούν να βοηθήσουν να ηρεμήσουν παιδιά υπερδραστήρια ή επιθετικά.
    Οι άνθρωποι νιώθουν πιο χρήσιμοι, όταν έχουν ένα κατοικίδιο να φροντίζουν και αυτό επηρεάζει θετικά την ψυχική τους υγεία.
    Επιπλέον, οι σκύλοι χρειάζεται να τρέχουν και να παίζουν κάτι που ωφελεί κι εμάς, αφού, όπως είναι γνωστό, η σωματική άσκηση μπορεί να διώξει την κατάθλιψη, καθώς σύμφωνα με έρευνες, τότε εκκρίνονται ενδορφίνες, χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που ανακουφίζουν τον πόνο και αυξάνουν την αίσθηση ευεξίας
    Τέλος, έρευνες έχουν δείξει πως αυτοί που έχουν σκύλο έχουν περισσότερη αυτοεκτίμηση, είναι πιο δραστήριοι, νιώθουν λιγότερο μόνοι, είναι πιο εξωστρεφείς και φοβούνται λιγότερο.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οι σκύλοι με βοήθησαν να πολεμήσω την κατάθλιψη: η αποκάλυψη του αδερφού της Κέιτ Μίντλετον... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top