728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

    Aπό τι εξαρτάται η ιδανική θερμοκρασία για ένα κατοικίδιο...

    Εκτός από την καλή τροφή, τα παιγνίδια και την καλή επικοινωνία με τους ανθρώπους σημαντικό για να είναι άνετος και υγιής ένας σκύλος ή μία γάτα είναι και η  κατάλληλη θερμοκρασία που υπάρχει στο σπίτι.  Η θερμοκρασία όμως η κατάλληλη επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες για κάθε σκύλο ή γάτα.
     Οι παράγοντες αυτοί είναι: το είδος του τριχώματος που έχει κάθε κατοικίδιο, αν δηλαδή ένας σκύλος ή μία γάτα έχει διπλό ή πολύ τρίχωμα ζεσταίνεται μεν το χειμώνα καλύτερα, αλλά το καλοκαίρι ζεσταίνεται περισσότερο επομένως θέλει άλλη αντιμετώπιση και φροντίδα.
    Επίσης, αν είναι μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο το κατοικίδιο έχει διαφορετικές ανάγκες, ένα μικρόσωμο κατοικίδιο εύκολα προσαρμόζεται, όταν κάνει ζέστη σε αντίθεση με ένα μεγαλόσωμο, το οποίο λόγω του όγκου του χρειάζεται περισσότερη ώρα για να κρυώσει.
    Το βάρος είναι σημαντικός παράγοντας, τα παχύσαρκα κατοικίδια ζεσταίνονται γρηγορότερα από τα αδύναμα, γιατί έχουν στρώμα λίπους περισσότερο.
    Τέλος, η ηλικία και οι ασθένειες επηρεάζουν την κατάλληλη θερμοκρασία, γιατί τα νέα, τα ηλικιωμένα αλλά και τα ασθενή κατοικίδια επιζούν σε ζεστές θερμοκρασίες.... 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Aπό τι εξαρτάται η ιδανική θερμοκρασία για ένα κατοικίδιο... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top