728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

    Αυτό το καλό και ταλαιπωρημένο παιδί ποιος θα το πάρει;

    Αυτή είναι η ιστορία του Παΐδάκη ή Σκελετούλη. Τον βρήκαμε τυχαία σε ένα χωριό της Λάρισας. Στεκόταν με το κεφάλι κατεβασμένο στο πεζοδρόμιο. Λιγοστές τρίχες στο σώμα του. Πληγές στα αυτιά. Μετρούσαμε τα κόκαλα του. Έφαγε λαίμαργα ό,τι του δώσαμε. Ίσως δεν τον τάιζε κανένας στο χωριό σκεφτήκαμε. Ρωτήσαμε τριγύρω. Μια ηλικιωμένη κυρία μας είπε του έδινε ψωμί με γάλα και σάλτσα και ότι περισσεύει από το φαγητό. Ευχαριστήσαμε την κυρία (γιατί αυτό έδινε πάντα στα σκυλιά, αυτό ήξερε και ήταν και η μοναδική στο χωριό που του έδινε κάτι). Της αφήσαμε τροφή να του δίνει. Επιστρέψαμε σε 1 βδομάδα. Έτρωγε μας είπε η κυρία αλλά ο Σκελετούλης είχε χάσει και άλλο αντί να πάρει κανένα κιλό. Τον πήραμε για εξετάσεις προσπαθήσαμε να βρούμε φιλοξενία. Οι εξετάσεις έδειξαν ερλιχίωση και λεισμανίωση. Ήταν μόλις 10 κιλά. Ξεκινήσαμε άμεσα χάπια και Milteforan. Ο Σκελετούλης μέρα με τη μέρα βελτιωνόταν. Βγήκε καινούριο τρίχωμα γυαλιστερό και μαλακό. Οι πληγές στα αυτιά έκλεισαν. Πήρε κιλά. Ενώ στην αρχή καθόταν μαραμένος και με σκυμμένο το κεφάλι τώρα παίζει τρέχει και είναι χαρούμενος.
    Θα συνεχίσει την αγωγή. Μήπως όμως θέλει κάποιος να υιοθετήσει αυτό το καλό παιδί ξέροντας ότι θα πρέπει να το φροντίσει λίιιιιγο παραπάνω από ότι ένα άλλο σκυλάκι. Είναι πολύ κοινωνικός, απολαμβάνει την προσοχή και τα χάδια αλλά δεν είναι απαιτητικός. Μαθαίνει απίστευτα γρήγορα εντολές, δεν κάνει ζημιές και πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ καλή παρέα.



    Όνομα: Jamiro (ή Παΐδάκης, ή Σκελετούλης, ή Βones ή Άθλος)
    Ράτσα: Ημίαιμo Λαμπραντόρ
    Γένος: Αρσενικό
    Ηλικία: 2 ετών
    Βάρος: 22 κιλά (10 όταν τον βρήκαμε)
    Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
    Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
    Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
    Στειρωμένος: ΝΑΙ
    Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
    Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
    Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
    Ιδιαιτερότητες: Λεισμανίωση
    Αριθμός Microchip: 941000023862200
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Για να δείτε το άλμπουμ του Jamiro μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
    https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2442914045773895
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
    -να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
    -να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
    [Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]

    Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
    Larissa’s Stray Volunteers
    Facebook Twitter Google+
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αυτό το καλό και ταλαιπωρημένο παιδί ποιος θα το πάρει; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top