728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

    ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ! Από πού προέρχεται η δεισιδαιμονία;

    Αδικημένη είναι, χωρίς αμφιβολία, η μαύρη γάτα, επειδή θεωρείται κακός οιωνός και γρουσούζικη. 
    H δεισιδαιμονία έχει τις ρίζες της στην πεποίθηση ότι η μαύρη γάτα είναι ένας δαίμονας μεταμφιεσμένος που προσπαθεί να εμποδίσει την πρόσβαση ενός ατόμου προς την πόρτα του παραδείσου. 
    Η πραγματική προέλευση της δεισιδαιμονίας για την μαύρη γάτα παραμένει άγνωστη, αλλά υπάρχουν μερικές θεωρίες. 
    Κατ' αρχάς, η Freya θεά του έρωτα και της γονιμότητας των Νορβηγών εμφανίζεται σε αναπαραστάσεις πάνω σ' ένα άρμα που το σέρνουν 2 μαύρες γάτες. Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται ότι οι γάτες κάλπαζαν σαν δαιμονισμένα άλογα. Μετά από 7 χρόνια υπηρεσίας στην θεά, οι γάτες μεταμορφώνονταν σε μάγισσες.
    Σύμφωνα με μια παράδοση της Βεγγάλης, μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει την ψυχή της με μια μαύρη γάτα και από εκεί και πέρα ό,τι κακό συμβεί στην γάτα θα το υποφέρει και η γυναίκα. Μαρτυρίες αναφέρουν χτυπήματα που βρέθηκαν σε γυναίκα ήταν και σε μαύρη γάτα. 
    Κατά τον Μεσαίωνα οι μαύρες γάτες καίγονταν στην πυρά όπως και οι μάγισσες, επειδή πίστευαν ότι είχαν υπερφυσικές δυνάμεις. 
    Αν κάποιος περνούσε από δρόμο που τον είχε διασχίσει μαύρη γάτα και δεν πάθαινε  τίποτα, τότε πίστευαν ότι αυτός ήταν υπό την προστασία του διαβόλου. Αν χτυπούσε απαλά την γάτα 3 φορές, η κακοτυχία θα έφευγε. 
    Στην Φινλανδία πίστευαν ότι οι γάτες μετέφεραν τις ψυχές των πεθαμένων στον άλλο κόσμο, ενώ οι Κέλτες θεωρούσαν ότι οι μαύρες γάτες ήταν ενσαρκώσεις όντων που είχαν την δυνατότητα πρόβλεψης. Τέλος, την Ινδία οι μαύρες γάτες συνδέονταν με την μετεμψύχωση. Πίστευαν ότι όταν έχει γίνει μια μετεμψύχωση, η ψυχή μπορεί να ελευθερωθεί, αν ρίξεις μια μαύρη γάτα σε έναν φούρνο 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ! Από πού προέρχεται η δεισιδαιμονία; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top