728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

    Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ! 25 χρόνια Χάρι Πότερ

    25 χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 1997, ξεκίνησε το ''ταξίδι'' του Χάρι Πότερ, καθώς τότε εκδόθηκε το βιβλίο ''Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος'' το πρώτο της σειράς από την συγγραφέα Τζ. Κ Ρόουλινγκ. Το 1998 ήρθε η έκδοση στα ελληνικά και μετά από 4 χρόνια ακολούθησε η πρώτη ταινία. 

    Στον κόσμο του Χάρι Πότερ απαραίτητες για κάθε μάγο και μάγισσα είναι οι κουκουβάγιες. 
    Στο Χόγκουαρτς είναι το πιο δημοφιλές κατοικίδιο, ακολουθούν οι γάτες και στο τέλος οι βάτραχοι. 
    Από την πρώτη κιόλας μέρα του Χάρι στο σχολείο, μαθαίνει κατά την διάρκεια του πρωινού ότι οι κουκουβάγιες μεταφέρουν επιστολές, εξάψαλμους και μικρά δέματα. Μάλιστα, ένα μεγάλο δέμα, όπως σκουπόξυλο, το μεταφέρουν πολλές κουκουβάγιες.

    Αυτή που ξεχώριζε ήταν η Χέντβιχ η θηλυκή λευκή κουκουβάγια του Χάρι Πότερ. Ήταν πολύ έξυπνη, πιστή σύντροφος, μπορούσε να παραδώσει τις επιστολές ακόμα κι αν δεν αναγραφόταν αναλυτικά η διεύθυνση, κατανοούσε τις επιθυμίες του Χάρι. Τον τσιμπούσε στα αυτιά και στα χέρια, για να του δείξει την τρυφερότητά της, ενώ όταν την ενοχλούσαν τα λόγια ή οι πράξεις του, τον κοιτούσε θυμωμένα, έκρωζε δυνατά, του γύριζε την ουρά της ή τον τσιμπούσε λίγο πιο δυνατά, αλλά πάντα στο τέλος ξεχνούσε τον θυμό της. 
    Ως υπέρτατη απόδειξη της αφοσίωσής της στο 7ο βιβλίο έδωσε την ζωή της για να σώσει τον πρωταγωνιστή σηματοδοτώντας με την θυσία και τον θάνατό της την ενηλικίωση του  Χάρι Πότερ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ! 25 χρόνια Χάρι Πότερ Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top