728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

    ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ οι υφιστάμενες; Ίδρυσαν την ειδική γραμματεία για την προστασία των ζώων συντροφιάς

    Ρίγη ζήλιας προκαλεί σε πλήθη Ελλήνων πολιτών η δημιουργία -στο υπουργείο Εσωτερικών- Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, αφού σκοπός της είναι η συγκρότηση ελεγκτικού μηχανισμού και η συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, με στόχο την παρακολούθηση και την απαρέγκλιτη εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου που δημιουργήθηκε με τον ν. 4830/2021 για την προστασία των ζώων συντροφιάς και την εξασφάλιση της ευζωίας τους, καθώς και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με αυστηρή τήρηση των κανόνων ευζωίας.

    «Κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο» είναι, καταπώς φαίνεται, το σύνθημα της νέας γραμματείας, που επιτρέπει στο Μαξίμου να κάνει τη δική του «ρελάνς» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος κινητοποιεί την ΕΛ.ΑΣ. για τις γάτες αλλά σφυρίζει αδιάφορα όταν η εγκληματικότητα πλήττει τους απλούς πολίτες.

    Στη θέση της επικεφαλής της ειδικής γραμματείας ακόμη μία δικαιωματίστρια, αυτή τη φορά για τα «δικαιώματα των ζώων», η Μαριάνθη Δημοπούλου, δικηγόρος με εξειδίκευση στο Δίκαιο Ζώων, ακτιβίστρια και καθηγήτρια στο μάθημα «Νομικά (II)» του Zero Stray Academy. Ακαδημία στην οποία, μεταξύ άλλων, διδάσκει και ο Αλέξης Πατέλης, διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, αποδεικνύοντας ότι έχει φιλοζωικές ευαισθησίες.

    Τη στιγμή πάντως που το Μέγαρο Μαξίμου επιδεικνύει την αρετή της φιλοζωίας, κάνοντας πολλούς που πιστεύουν ότι αντιμετωπίζονται απλά ως φορολογούμενα γαϊδούρια να ζηλεύουν τα συμπαθή τετράποδα, στη Βουλή, σε μια κίνηση που «μυρίζει» σαφέστατα εκλογές, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας πήγαινε… πίσω την εφαρμογή του νόμου για την οποία δημιουργήθηκε η ειδική γραμματεία, τόσο αναφορικά με τα πρόστιμα για τις στειρώσεις όσο και για την καταχώριση των φιλοζωικών σωματείων στο Εθνικό Μητρώο Ζωών.

    Θα μπορούσε κάποιος κακοπροαίρετος να υποθέσει ότι, αφού έρχονται εκλογές, η κυβέρνηση θέλει να τα έχει καλά τόσο με αυτούς που υποδεικνύουν τις παράλογες διαστάσεις του συγκεκριμένου νόμου όσο και με αυτούς που επιθυμούν να επιβληθεί η συγκεκριμένη ατζέντα. Για τους μεν δεν εφαρμόζει τον νόμο, για τους δε δημιουργεί μια ειδική γραμματεία!

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ οι υφιστάμενες; Ίδρυσαν την ειδική γραμματεία για την προστασία των ζώων συντροφιάς Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top