728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

    ΓΙΑΤΙ οι γάτες αγαπούν τα χαρτοκιβώτια; Τι απαντούν οι ειδικοί

    Οι γάτες είναι γνωστό πως αγαπούν τα χάρτινα κουτιά.
    Γιατί όμως;

    Μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους.
    Κατ' αρχάς, στις γάτες αρέσει καθετί καινούργιο με καινούργιες μυρωδιές.
    ''Οι γάτες είναι πολύ ευαίσθητες στις αλλαγές στον χώρο τους και πολλές γάτες θέλουν να εξερευνούν ό,τι είναι διαφορετικό'', σύμφωνα με την Mikel Delgado ειδική στην συμπεριφορά των γατών. 
    Επίσης, σ' αυτό μπορεί να νιώθει ασφάλεια. 
    ''Οι γάτες είναι θηρευτές αλλά και θηράματα. Κρύβονται, για να μην τις βρουν και εμφανίζονται, για να επιτεθούν'' αναφέρει η κτηνίατρος Katherine Pankratz. 
    Με αυτό συμφωνεί και η κτηνίατρος Chryle Bonk, καθώς υποστηρίζει ότι το κουτί τις κάνει να νιώθουν απέναντι στους θηρευτές και σ' ό,τι τις φοβίζει.
    Ακόμα, στο χαρτοκιβώτιο οι γάτες βρίσκουν ζεστασιά. 
    Με αυτό το ζήτημα έχουν ασχοληθεί και έρευνες, όπως αυτή των Gabriella Smith, Philippe Chouinard και Sarah-Elizabeth Byosiere που δημοσιεύθηκε στο Applied Animal Behaviour Science. Κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσες γάτες σε καταφύγιο είχαν κουτί ήταν λιγότερο αγχωμένες, αφού μέσα σε αυτό μπορούσαν να προστατευθούν απέναντι σε καθετί καινούργιο. 
    Τέλος, η Molly DeVoss εκπαιδεύτρια και υπεύθυνη της οργάνωσης Cat Behavior Solutions αναρωτιέται: ''Αν στην γάτα της αρέσει το χαρτοκιβώτιο, γιατί εμείς να της αρνηθούμε αυτή την χαρά;''
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΓΙΑΤΙ οι γάτες αγαπούν τα χαρτοκιβώτια; Τι απαντούν οι ειδικοί Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top