728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ! Η απόφαση του Μάο που οδήγησε σε λιμό με εκατομμύρια νεκρούς

    Στην προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει και να βελτιώσει την ζωή στην Κίνα, ο Μάο Τσε Τουνγκ είχε πραγματοποιήσει πολλές μαζικές εκστρατείες.
    Μια εξ αυτών ήταν και η εκστρατεία των 4 Μιασμάτων που ονομάστηκε και ''Σκότωσε ένα σπουργίτι''.
    Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είχε αποφασίσει ότι εκτός από τα κουνούπια, τις μύγες και τους ποντικούς έπρεπε να εξοντωθούν και τα σπουργίτια μαζικά, επειδή έτρωγαν μεγάλες ποσότητες σιτηρών και κατέστρεφαν τις σοδειές και έτσι έβαζαν εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 
    Πράγματι  από το 1958 ως το 1962 εκτιμάται πως σκοτώθηκαν 600 εκατομμύρια σπουργίτια.
    Οι  επιπτώσεις φάνηκαν την επόμενη χρονιά. Τα έντομα πολλαπλασιάστηκαν και  έκαναν επιδρομές στους αγρούς. 
    Η εξόντωση των σπουργιτιών κάθε άλλο παρά παραγωγική αποδείχθηκε, αφού δεν έτρωγαν μόνο τους σπόρους των δημητριακών αλλά και τα έντομα. 
    Σμήνη από ακρίδες σκέπασαν την ύπαιθρο και έτρωγαν τα πάντα στο πέρασμά τους. η παραγωγή σιτηρών στις περισσότερες περιοχές κατέρρευσε και εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούσαν από την πείνα. 
    Επισήμως  πέθαναν 15 εκατομμύρια άνθρωποι, ωστόσο κάποιοι μελετητές υποστηρίζουν ότι οι θάνατοι ήταν περισσότεροι, ίσως 45 ή ακόμα και 78 εκατομμύρια. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ! Η απόφαση του Μάο που οδήγησε σε λιμό με εκατομμύρια νεκρούς Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top