728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

    Ο σκύλος μου φοβάται τις αστραπές...

    Οι αστραπές, ειδικά κατά την διάρκεια του χειμώνα, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Για αυτό, πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων ανησυχούν ιδιαίτερα αυτή την εποχή, καθώς οι αστραπές είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους φόβους των τετράποδων φίλων τους.
    Ο δυνατός άνεμος σε συνδυασμό με τις αστραπές,τις  βροντές και το βουητό προκαλούν κρίσεις πανικού στον σκύλο, ο οποίος φοβάται χωρίς να καταλαβαίνει τι πραγματικά συμβαίνει. Ακούει, απλώς, ένα δυνατό θόρυβο που τον θεωρεί απειλή.
    Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, ο φόβος...
    συνήθως εμφανίζεται σε μεγάλη ηλικία και όχι όταν είναι κουτάβια. Επίσης, διαφέρει από σκύλο σε σκύλο. Κάποιοι, δηλαδή, φοβούνται λίγο. Σε αυτή την περίπτωση, βλέπουμε τον σκύλο να τρέμει, να τεντώνει τα αυτιά του και να κρύβει την ουρά του. Άλλοι, όμως, φοβούνται περισσότερο. Τότε, προσπαθεί να κρυφτεί και μπορεί να χάσει ακόμα και τον έλεγχο της ούρησης και της αφόδευσης. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, είναι πιθανό να αυτοτραυματιστεί, προκειμένου να μην ακούει τους ήχους.
    Οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να καταλαβαίνουν τις αστραπές νωρίτερα από τους ανθρώπους. Για αυτό, εκδηλώνουν τα σημάδια του φόβου πριν ξεσπάσει η καταιγίδα.
    Αυτό που μπορείτε να κάνετε σε μία τέτοια περίπτωση είναι να του αποσπάσετε την προσοχή. Μπορείτε να παίξετε, να του δώσετε το αγαπημένο παιχνίδι του, να ανοίξετε το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ή κάποια άλλη συσκευή. Ακόμα, μπορείτε να του εξασφαλίσετε ένα ήσυχο μέρος, ώστε να νιώθει ασφαλής εκείνη την στιγμή. Τέλος, είναι καλό ο σκύλος να εξοικειωθεί με τους θορύβους και σε καιρό ηρεμίας. Ένας απλός τρόπος για το επιτύχετε αυτό, είναι να ακούτε μαζί του μουσική και σταδιακά να αυξάνετε την ένταση. Όταν ο σκύλος σας δείξει σημάδια ανησυχίας, πρέπει να σταματήσετε.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    1 σχόλια:

    1. ναι ετσι ηταν κι ο αρης μου ...φοβοταν πολυ τις αστραπες......... και τους πυροβολισμους των αθλιων κυνηγων που σκοτωνουν ζωα και πουλια για να τα φανε.............κατα τα αλλα ηταν ενας ατρομητος κουκλος που δεν επετρεπε ουτε μιγα να περασει απο τον κηπο ....μεγας κυνηγος ....σκοτωνε οτι κινουνταν εντος του χωρου του.....

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Item Reviewed: Ο σκύλος μου φοβάται τις αστραπές... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top