728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

    Τι πρέπει να ξέρουμε για τους σκύλους που πωλούνται από pet shops;

    Χρειάζεται να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά στοιχεία για τους σκύλους που πωλούνται από pet shops, ώστε να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.
     Κατ' αρχάς, η νομοθεσία [Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Δεύτερο) 23093 & 23094 Αριθ. 266541(7)] ορίζει τον τρόπο ίδρυσης και λειτουργίας των pet shops.
    Σχετικά με τους σκύλους που πωλούνται εκεί, απαγορεύεται να είναι μικρότεροι των 7 βδομάδων. Οι μικρόσωμοι δεν πρέπει να είναι μεγαλύτεροι των 4 μηνών και οι μεγαλόσωμοι των 3 μηνών. Oι προς πώληση σκύλοι πρέπει να είναι υγιείς και χωρίς παράσιτα. Ο χρόνος παραμονής τους δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 30 μέρες.
    Όσο για την διαβίωση τους, ο χώρος...
    διαμονής τους πρέπει να είναι άνετος, για να μπορούν να κινούνται ελεύθερα και να περιποιούνται το σώμα τους. Επιπλέον, εκεί πρέπει να προστατεύονται από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το νερό και η τροφή η οποία χρειάζεται να είναι πλήρης και ισορροπημένη πρέπει να είναι σε προσβάσιμο μέρος.
    Είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται στην πρόσοψη του καταστήματος ένα τηλέφωνο επείγουσας ανάγκης.
    Ακόμα, απαγορεύεται η πώληση σε άτομα κάτω των 16 ετών χωρίς την συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους.
    Τα καταστήματα πώλησης σκύλων ελέγχονται από τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των κατά τόπους Νομαρχιών. Ο επιθεωρητής κτηνίατρος συντάσσει έκθεση με τα ευρήματα του ελέγχου και την επιδίδει στον ενδιαφερόμενο. Σε αυτήν σημειώνει τις παραλείψεις και το χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την συμμόρφωση του ενδιαφερόμενου. Αν κατά τον επανέλεγχο διαπιστωθεί η μη συμμόρφωση, τότε επιβάλλονται κυρώσεις. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι πρέπει να ξέρουμε για τους σκύλους που πωλούνται από pet shops; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top