728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

    Ποιοι ήταν οι αχώριστοι φίλοι (όχι άνθρωποι!) της Δούκισσας της Πλακεντίας

    Η Σοφία Λεμπρέν γνωστή σε όλους  ως Δούκισσα της Πλακεντίας γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια της Αμερικής από Γάλλους γονείς.
    Το όνομά της το απέκτησε από το γάμο της με τον Κάρολο Λεμπρέν, υπασπιστή του Ναπολέοντα και Δούκα της Πλακεντίας, περιοχή της Ιταλίας.
    Αγαπούσε υπερβολικά την Ελλάδα και μετά το διαζύγιο της ήλθε στο Ναύπλιο με την μοναχοκόρη της Ελίζα. Ύστερα, ήρθαν στην Αθήνα όπου αγόρασε μεγάλες  εκτάσεις και έκτισε δύο μέγαρα. Το ένα  ήταν στη Πεντέλη, δίπλα στο Αστεροσκοπείο  και το άλλο δίπλα στο σημερινό Βυζαντινό Μουσείο.
    Μετά το θάνατο της πολυαγαπημένης της κόρης από φυματίωση, πήρε την απόφαση να μεγαλώσει τον αριθμό των σκυλιών της για να μη περιφέρεται μόνη στα σκοτεινά ανάκτορα. Έτσι αυτοί έγιναν οι φύλακες της. Ένας ήταν μαζί της στο δωμάτιο και  άλλος από έξω. Μάλιστα, όταν είχε επισκέπτες, φρόντιζε να μη κάνουν θόρυβο, για να μη ενοχλούν τους σκύλους της. Τα θηριώδη και μεγαλόσωμα σκυλιά ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ανθρώπων. Στην Αθήνα και στην Πεντέλη περιφερόταν με άμαξα ντυμένη στα άσπρα με τη συνοδεία ενός μεγαλόσωμου άσπρου σκύλου.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποιοι ήταν οι αχώριστοι φίλοι (όχι άνθρωποι!) της Δούκισσας της Πλακεντίας Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top