728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

    Ποιος ταξίδεψε πρώτος στο Διάστημα;


    H Laika ήταν το πρώτο ζωντανό πλάσμα που τέθηκε σε τροχιά με το Sputnik 2, το Νοέμβριο του 1957 στη Ρωσία. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε να επιβιώσει.
    Η Laika ήταν μία χαρούμενη και αξιαγάπητη σκυλίτσα. H Laika είχε υποστεί ειδική εκπαίδευση, είχε υποστεί όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ακολουθούσε ειδική διατροφή για τον σκοπό αυτό.
    Μάλιστα, ο υπεύθυνος του προγράμματος λίγες μέρες πριν το εγχείρημα ,την...


    πήγε στο σπίτι του για να παίξει με τα παιδιά του, αφού γνώριζε ότι δεν θα επιστρέψει στη γη.
     Κατά το ταξίδι είχε επάνω της ηλεκτρόδια, για να παρακολουθούν την πίεση ,την καρδιά και την αναπνοή της. Επίσης, είχαν εμφυτεύσει στο τρίχωμά της ένα αδύναμο αλκοολούχο διάλυμα.
    Το Sputnik 2  καταστράφηκε στη ατμόσφαιρα και έπεσε πάνω στη Γη στις 14 Απριλίου 1958. Η θρυλική όμως σκυλίτσα είχε πεθάνει λίγε ώρες μετά την απογείωση, από θερμοπληξία και άγχος με επώδυνο θάνατο.To υγρό που έφερε επάνω της για ευθανασία δεν  χρησιμοποιήθηκε.
    Το 1998 ο επικεφαλής του Ρωσικού διαστημικού προγράμματος  ομολόγησε: "Αισθάνομαι τύψεις για το θάνατο της σκυλίτσας,δεν έπρεπε να το είχαμε κάνει. Ποτέ δεν μάθαμε αρκετές λεπτομέρειες για το πως συνέβη το θλιβερό γεγονός"....... 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποιος ταξίδεψε πρώτος στο Διάστημα; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top