728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

    Διάσημοι σκύλοι-μέρος Δ':Σνούπι...

    Ο Σνούπι έκανε την πρώτη εμφάνισή του στις 4 Οκτωβρίου 1950. Ο δημιουργός του, Τσαρλς Σουλτς, τον εμπνεύστηκε από  τον ατίθασο και έξυπνο σκύλο που είχε στα παιδικά χρόνια του. Το όνομά του προερχόταν από τη νορβηγική γλώσσα και σήμαινε ενοχλητικός. Ήταν ράτσας μπιγκλ, μολονότι κάποιοι υποστήριζαν ότι ήταν μπουλ τεριε. Ήταν το αγαπημένο κατοικίδιο του Τσάρλι Μπράουν.
    Στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του έμοιαζε περισσότερο με σκύλο, δηλαδή περπατούσε με τα τέσσερα πόδια και δεν μιλούσε αλλά σκεφτόταν. Ύστερα, απέκτησε την μορφή με την οποία έγινε διάσημος. Κοιμόταν...
    συχνά την στέγη του σπιτιού του και παρίστανε πως ήταν πιλότος μαχητικού αεροπλάνου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
    Ο Σνούπυ εμφανιζόταν στα στριπς των Peanuts. Οι μικρές αυτές ιστορίες έφθασαν να δημοσιεύονται σε 2.600 εφημερίδες παγκοσμίως. Διαβάζονταν καθημερινά από 355 εκατομμύρια αναγνώστες σε 21 διαφορετικές γλώσσες σε 75 χώρες.
     Η τελευταία ιστορία δημοσιεύθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2000. Σε αυτή ο Σνούπι καθόταν στην στέγη του σπιτιού του και έγραφε στην γραφομηχανή ένα μήνυμα με το οποίο ο ίδιος και ο Σουλτς αποχαιρετούσαν τους αναγνώστες τους: ''Αγαπητοί Φίλοι,είμαι ευτυχής που σχεδίασα τον Τσάρλι Μπράουν και τους φίλους του για περίπου πενήντα χρόνια. Ήταν η ολοκλήρωση της παιδικής μου φιλοδοξίας. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να διατηρήσω το σχέδιο σε καθημερινή βάση όπως απαιτείται...Γι’ αυτό, ανακοινώνω την αποχώρησή μου... Τσάρλι Μπράουν, Σνούπι, Λάϊνους, Λούσυ... πώς μπορώ να τους ξεχάσω...»
    Ο Τσαρλς Σουλτς έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου, για αυτό αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Λίγο καιρό αργότερα απεβίωσε, ενώ κοιμόταν.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Διάσημοι σκύλοι-μέρος Δ':Σνούπι... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top