728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

    Γεύμα με σκύλο σε διαφήμιση στην Σουηδία...

    Στην τηλεόραση της Σουηδίας προβάλλεται μία διαφήμιση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ica η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κυρίως από φιλοζωικές οργανώσεις. Ο λόγος είναι πως αναφέρεται στην συνήθεια των Κινέζων να καταναλώνουν κρέας σκύλου.
    Συγκεκριμένα, στην  Σουηδία διοργανώνονται συχνά τον Αύγουστο πάρτι καραβίδας. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να προωθήσει αυτό το προϊόν με την παρακάτω τηλεοπτική διαφήμιση.
    Στην αρχή της διαφήμισης εμφανίζεται μία παρέα 4 Σουηδών να γευματίζουν.'Ενας από τους παρευρισκόμενους σχολιάζει πως αυτό το γεύμα είναι υπέροχο. Και απαντάει ένας άλλος: ''Δεν ισχύει...
    αυτό για κάποιον από την περιοχή Wang Dong της Κίνας. Εκεί σερβίρουν τον σκύλο ως λιχουδιά.'' Τότε σχολιάζουν πως οι Κινέζοι έχουν περίεργες διατροφικές συνήθειες.
    Στην συνέχεια εμφανίζεται μία οικογένεια Κινέζων. Κάθονται στο τραπέζι και δοκιμάζουν το αγαπημένο τους πιάτο, κρέας σκύλου. Ακόμα και στην διακόσμηση του σπιτιού κυριαρχεί ο σκύλος. Κατά την διάρκεια του γεύματος σχολιάζουν πόσο περίεργες είναι οι διατροφικές συνήθειες των Σουηδών.
    Οι ακτιβιστές κατηγορούν την εταιρεία ότι προβάλει αυτό το θέμα για το οποίο εκατομμύρια άνθρωποι διαμαρτύρονται και αγωνίζονται. Στην ιστοσελίδα Care2 συγκεντρώνονται υπογραφές με σκοπό να πιέσουν την εταιρεία να αποσύρει την διαφήμιση. Από την άλλη, εκπρόσωπος της αλυσίδας Ica δήλωσε πως σκοπός της διαφήμισης ήταν να προβάλει την συνήθεια των Σουηδών και να προωθήσει το προϊόν. Πρόσθεσε πως η Ica δεν προτίθεται να αποσύρει την διαφήμιση.
    Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γεύμα με σκύλο σε διαφήμιση στην Σουηδία... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top