728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

    Η φιλοζωία με άλλο μάτι...

    Το θέμα που θα θίξω σήμερα είναι η «φιλοζωία». Δεν θα εστιάσω στο ΤΙ είναι η φιλοζωία, αλλά σε αυτό που - κατά τη γνώμη μου πάντα - ΔΕΝ αποτελεί φιλοζωία. Να τονίσω ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου φιλόζωο. Θα με περιέγραφα ως ένα φυσιολογικό θηλαστικό που δεν αδιαφορεί μπροστά στον πόνο των υπολοίπων πλασμάτων.

    ΜΗΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ:
    1. Έχω σκύλο, αλλά τα σκυλιά δεν είναι για μέσα στο σπίτι, είναι...
    για έξω. (Άντε βρες κι εσύ μια σπηλιά που είναι το φυσικό σου περιβάλλον!)
    2. Έχω σκύλο ή γάτα, αλλά δεν τον/την στειρώνω, ούτε τον/την περιορίζω για να μη ζευγαρώσει, γιατί είναι ενάντια στη φύση. Και να γεννήσει, κάπου θα βρω να τα δώσω. (Εδώ γέννησε η μάνα σου εσένα, που αυτή η γέννα ήταν και ενάντια στη φύση!)
    3. Έχω σκύλο ή γάτα, αλλά τώρα που η γυναίκα μου είναι έγκυος, παρόλο που ο γιατρός μας είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, η πεθερά μου στο χωριό είχε μία τρίτη ξαδέρφη από το σόι του πατέρα της που απέβαλλε, και η μαμή του χωριού της είχε πει τότε ότι για την αποβολή έφταιγε μια γάτα που πέρασε έξω από το σπίτι της, οπότε, τι να κάναμε, το αφήσαμε στο δρόμο το ζωντανό, και μάλιστα σε άλλη πόλη για να μη βρει το δρόμο να γυρίσει πίσω. (Τετραπέρατος είσαι πονηρούλη!)
    4. Έχω σκύλο, αλλά σιγά μη μαζέψω και τα κακά του. Λίπασμα θα γίνουν ούτως ή άλλως. (Ασχολίαστο)
    5. Έχω σκύλο ή γάτα, αλλά είναι ράτσας και γι αυτό είναι καλό σκυλί ή γατί. Τα αδέσποτα είναι απρόβλεπτα και επιθετικά. (Κι εσύ είσαι ράτσας, γιατί στο χωριό σου όλο αιμομιξίες γίνονταν για να μένει η περιουσία στην οικογένεια!)
    6. Έχω σκύλο, αλλά τον έχω δεμένο. Τον λύνω το βράδυ να τρέξει λίγο στην αυλή. (Ασχολίαστο)
    7. Έχω σκύλο για φύλακα. (Να σε φυλάει μη σε χάσουμε!)
    8. Έχω σκύλο ή γάτα, αλλά αμελώ τα εμβόλια του και τις επισκέψεις στον κτηνίατρο, δεν είναι δα και τόσο σημαντικό. (Για τα παιδιά σου όμως δεν αμελείς τον παιδίατρο, μην τυχόν και αρρωστήσουν και πεθάνουν και δε διαιωνιστούν αργότερα τα γονίδια σου, που είναι απαραίτητα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Να φανταστώ ότι εργάζεσαι στη NASA ή στο CERN!)
    9. Έχω σκύλο (αφορά κυρίως σε γυναίκες με Μαλτέζ ή Γιόρκσαϊρ), αλλά στη βόλτα μόλις δω αδέσποτα τον παίρνω αγκαλιά γιατί θα του επιτεθούν αν τον μυρίσουν. Άσε που μπορεί να τον κολλήσουν και τίποτα! (Το κεφάλι σου το κλούβιο)
    10. Ταΐζω τα αδέσποτα και βοηθώ τη φιλοζωική της περιοχής μου, αλλά δεν υιοθέτησα κάποιο από αυτά που ταΐζω. Αγόρασα κουταβάκι σκυλάκι/γατάκι ράτσας από παράνομο εκτροφέα ή από κατ οίκον γέννα καθώς δεν διαθέτω τόσα χρήματα όσα ζητούν οι νόμιμοι εκτροφείς. (Μπράβο σου! Παράδειγμα προς μίμηση!)
    11. Τα αγαπώ αλλά δεν τα θέλω κοντά μου γιατί κουβαλούν αρρώστιες. (Ναι βόδι, όταν φιλάς τις γριές σταυρωτά ή όταν κάνεις χειραψία δεν θα κολλήσεις τίποτα, από το σκύλο και τη γάτα θα κολλήσεις που έχεις τελείως διαφορετικό DNA, αυστραλοπίθηκε!)
    Σίγουρα η λίστα αυτή θα μπορούσε να εμπλουτίζεται καθημερινά από καινούριες ατάκες «φιλόζωων» και τελειωμό να μην έχει…
    ΑΛ.ΜΑ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η φιλοζωία με άλλο μάτι... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top